JAV: Rusija įsiveržti į Ukrainą gali per 48 valandas | Diena.lt

JAV: RUSIJA ĮSIVERŽTI Į UKRAINĄ GALI PER 48 VALANDAS

Jungtinės Valstijos trečiadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „pasiruošęs, kiek tai įmanoma“, pradėti didelio masto įsiveržimą į Ukrainą ir kad jau beveik „100 proc.“ šiai kampanijai reikalingų karinių pajėgų yra sutelkta pradinėse pozicijose.

„Mūsų šiandienos vertinimas – kad jis turi jau beveik 100 proc. visų savo pajėgų, kurias, kaip prognozuojame, jis pasiųs [į Ukrainą]. Jis velniškai arti 100 procentų“, – žurnalistams sakė vienas JAV gynybos pareigūnas, pageidavęs neatskleisti jo vardo.

Pasak jo, 80 proc. iš daugiau kaip 150 tūkst. karių, sutelktų prie sienų su Ukraina, yra „parengtose pozicijose: išskleisti puolamosiomis rikiuotėmis už kelių kilometrų nuo sienos“.

„Jis pasiruošęs, kiek tai įmanoma, – pridūrė pareigūnas. – Ar jie iš tikrųjų puls, ar ne – iš tikrųjų priklauso nuo pono Putino... Dabar jie gali pradėti bet kurią valandą.“

„Newsweek“ praneša, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija perspėjo Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, jog, JAV žvalgybos duomenimis, Rusija ruošiasi visapusiškai invazijai į Ukrainą per 48 valandas. Tai „Newsweek“ pranešė remdamasis JAV žvalgybos pareigūnais.

J. Bidenas (Džo Baidenas) antradienį sakė, kad įsiveržimas jau „prasideda“, V. Putinui pripažinus Rytų Ukrainoje įsitvirtinusių prokremliškų separatistų „liaudies respublikų“ nepriklausomybę ir gavus Rusijos parlamento leidimą naudoti karines pajėgas užsienyje. Vis dėlto Vašingtono administracijos pareigūnai sakė kol kas neturintys įrodymų, kad Rusijos pajėgos kirto Ukrainos sieną.

„Vis dar negalime patvirtinti, kad Rusijos karinės pajėgos pajudėjo į Donbaso sritis“, – sakė gynybos pareigūnas.

 

GALERIJA

  • JAV: Rusija įsiveržti į Ukrainą gali per 48 valandas
  • JAV: Rusija įsiveržti į Ukrainą gali per 48 valandas
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Hmm

patys prisiprašė.Ir juokingiausia kad ukrai su kitais keliais eso pridurkais ir Bidonu ,,įžiūri" tik vienintelį ruso sutramdymo kelią - atsakyt karine jėga ir atgrasymu:D). Patys matėt kaip gražiai padėjo Putinas skersą ant visų atgrasymų ir kai visai įkyrėjo veidmainių lojimas susiruošė į Donbasą su Donecku.Dabar irgi prisižais. Geriau būtų ramiai.Daugiau būt naudos.O jei tasys tą Putinątai kai žiebs mažai nepasirodys

>Katinas

Tu ne katinas, tu ozys, dulkinamas i seska.

Katinas

Negaliu sulaukti kada Rusai nacius rurins
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS