JAV sako, kad Maskva siekia destabilizuoti Moldovą ir sudaryti Rusijai palankią vyriausybę | Diena.lt

JAV SAKO, KAD MASKVA SIEKIA DESTABILIZUOTI MOLDOVĄ IR SUDARYTI RUSIJAI PALANKIĄ VYRIAUSYBĘ

Jungtinės Valstijos penktadienį apkaltino Rusiją bandant destabilizuoti buvusią sovietinę Moldovos Respubliką, be kita ko, pasitelkiant gatvės protestus, kad galiausiai būtų suformuota Maskvai palanki vyriausybė.

„Manome, kad Rusija siekia susilpninti Moldovos vyriausybę, tikriausiai siekdama galiausiai išrinkti Rusijai palankesnę administraciją“, – žurnalistams sakė sakė Baltųjų rūmų atstovas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Moldovos vyriausybė siekia užmegzti glaudesnius ryšius su Vakarų institucijomis ir yra artima kaimyninės Ukrainos provakarietiškai vyriausybei, kuri jau daugiau nei metus kovoja su Rusijos invazija.

Dalį Moldovos teritorijos, Padniestrę, kontroliuoja Rusijos remiami separatistai, o Vašingtonas mano, kad Maskva siekia sukelti dar didesnį nestabilumą.

„Rusijos veikėjai, kai kurie iš jų šiuo metu susiję su Rusijos žvalgyba, siekia inscenizuoti protestus Moldovoje ir panaudoti juos kaip pagrindą surežisuotam maištui prieš Moldovos vyriausybę kurstyti“, – sakė J. Kirby.

JAV pareigūnas sakė, kad „mes pasitikime Moldovos demokratinėmis ir ekonominėmis institucijomis bei jų gebėjimu reaguoti į šias grėsmes ir, žinoma, toliau teiksime tvirtą paramą“.

J. Kirby teigė, kad Jungtinės Valstijos aktyviau dalijasi su Moldova informacija apie Rusijos veiklą šalyje, kad „galėtų toliau tirti, remti ir sužlugdyti Rusijos planus“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pobedyteliai

Dar tik ruošesi gerai gyventi o kitos šalys jau gyvena ir priima apsišviesti pasimokinti Lavrovo, salavjovo ir kitų deržavos vadų ir vadukų vaikučius, kad pamatytų kaip nugalėti gyvena.

Kaip

Visada, kur rusai su banditu putleru ten burdakas ir pažadai kad rytoj gyvens gerai taip kaip vokiečiai anglai ir kitos šalys valdomos demokratiškai išrinktos vyriausybės.

Kaip suprantu

Rusija nori kad Moldova butu LAISVA,NEPRIKLAUSOMA,NEUTRALI.Tai kas dabar netynka Amaryno Utelem?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS