JAV smerkia policininko gyvybės pareikalavusią ataką Kosove | Diena.lt

JAV SMERKIA POLICININKO GYVYBĖS PAREIKALAVUSIĄ ATAKĄ KOSOVE

  • 1

Jungtinės Valstijos pirmadienį pasmerkė Kosovo institucijų ir ginkluotų užpuolikų susirėmimą netoli Serbijos sienos, per kurį žuvo vienas pareigūnas.

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) paragino Kosovą ir Serbiją vengti bet kokių veiksmų ar retorikos, galinčių dar labiau paaštrinti padėtį po sekmadienio incidento, kuris įvyko ištisus mėnesius augant įtampai.

Policijos pareigūno nužudymas per pasalą ir po to sekusį susišaudymą yra vienas rimčiausių įvykių Kosove per daugelį metų.

Kosovo ministras pirmininkas Albinas Kurti (Albinas Kurtis) sakė, kad policijos operacija tebevyksta, o užpuolimo vietoje tyrėjai renka įrodymus.

Chaotiška konfrontacija prasidėjo, kai anksti sekmadienį netoli Banskos kaimo buvo užpultas policijos patrulis ir vienas Kosovo teisėsaugos pareigūnas žuvo, o kitas buvo sužeistas.

Ginkluoti užpuolikai pabėgo į netoliese esantį vienuolyną, kur užsibarikadavo ir kelias valandas tęsė susišaudymą su Kosovo policija, o mažiausiai trys užpuolikai buvo nušauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Akivaizdu, kad

Kosovo nusikalteliai vykdo etninį valymą stebint JAV fašistams. Ir tai vadinasi demokatija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS