JAV svarsto siųsti daugiau karių į Baltijos šalis | Diena.lt

JAV SVARSTO SIŲSTI DAUGIAU KARIŲ Į BALTIJOS ŠALIS

Jungtinės Valstijos svarsto galimybę siųsti papildomų karių į Baltijos šalis, siekiant atgrasyti Rusiją, trečiadienį paskelbė gynybos sekretorius Markas Esperis.

Apie tokią galimybę jis užsiminė pristatydamas planus dėl karių perkėlimo Europoje, mažinant amerikiečių kontingentą Vokietijoje.

„Kalbėjomės apie papildomų pajėgų siuntimą į Lenkiją, ir manau, kad yra galimybių dislokuoti pajėgų Baltijos šalyse“, – spaudos konferencijoje sakė M. Esperis.

Daugiau detalių apie galimą karių siuntimą į Lietuvą jis nepateikė.

M. Esperis paskelbė, kad JAV iš Vokietijos išves apie 11 tūkst. 900 tūkst. karių. 6 tūkst. 400 iš jų bus siunčiami namo, o 5 tūkst. 600 perkelti į kitas šalis.

Lietuvos vyriausybė nuolat siekia kuo didesnio JAV karinio buvimo Lietuvoje. Nuo pernai spalio iki šių metų birželio Lietuvoje buvo dislokuotas batalionas JAV karių su tankais „Abrams“ ir kita technika.

Šį mėnesį Vilniuje apsilankęs JAV Sausumos pajėgų sekretorius Ryanas D. McCarthy (Rajanas Makartis) sakė, kad artimiausiais mėnesiais į Lietuvą iš Lenkijos pratyboms vėl atvyks maždaug bataliono dydžio vienetas.

R. D. McCarthy Vilniuje kalbėjo, kad amerikiečių karių atvykimui prielaidas sudaro Lietuvos investicijos į krašto gynybą.

Lietuva yra viena iš vos devynių NATO šalių, pasiekusių sutartą gynybos finansavimo rodiklį – 2 proc. bendrojo vidaus produkto. JAV prezidentas Donaldas Trumpas griežtai spaudžia Europos šalis pasiekti šį lygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jo

NATO kariuomenes pakanka ,prie ko JAV karuomene ...cia geru nesibaigs..

Bronx

Jau atsibodot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS