JAV tarnybos nenustatė ryšio tarp „J&J“ vakcinos ir krešulių susidarymo atvejų | Diena.lt

JAV TARNYBOS NENUSTATĖ RYŠIO TARP „J&J“ VAKCINOS IR KREŠULIŲ SUSIDARYMO ATVEJŲ

Pagrindinė JAV farmacijos sektoriaus priežiūros tarnyba penktadienį paskelbė iki šiol neradusi „priežastinio“ ryšio tarp bendrovės „Johnson & Johnson“ („J&J“) sukurtos vakcinos ir retų atvejų, kai šio preparato gavusiems žmonėms susidarydavo kraujo krešulių.

„Šiuo metu nesame nustatę priežastinio ryšio su skiepijimu ir tęsiame šių atvejų tolesnį tyrimą“, – sakoma JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) pranešime.

Agentūra nurodė, kad jai žinomi „keli asmenys“ Jungtinėse Valstijose, kuriems kraujyje susidarė krešulių ir buvo nustatyta sumažėjusi trombocitų koncentracija, kai jie buvo paskiepyti „J&J“ vakcina.

„Abu sutrikimus gali lemti daug įvairių priežasčių, – pabrėžė FDA. – Toliau informuosime visuomenę, kai daugiau sužinosime.“

Tuo metu Europos vaistų agentūra (EVA) pranešė gavusi pranešimų apie keturis kraujo krešulių susidarymo ir trombocitopenijos atvejus po „Johnson & Johnson“ vakcinos injekcijos. Vienas iš šių atvejų baigėsi paciento mirtimi.

EVA nurodė irgi tirianti šiuos incidentus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

////. ///

Nieko pasaulyje tikėti negalima , tuo labiau JAV.Teko pabuvoti Vilniuje JAV ambasadoje ir viskas aišku pasidarė.Lietuva pardavė muzikantas ir jo visą sutve.Aiskiai pasakė kad pagalbos nesulauks, kaip kad nesulaukė antram pasauliniam karui prasidėjus.Matomai dauguma Lietuvos piliečių praleido tarp sakinių kas buvo pasakyta viešai.

4

Jeigu net ir 50% mirtų žmonių nuo tos vakcinos, amerikiečiai pasakytų, kad tai normalu. Visos vakcinos nuo COVID kurios pagamintos pasaulyje, kolkas ne patikimos ir pavojingos. Nenormalu tas, kad didesnė žmonijos dalis Žemėje negali užsikrėsti COVID, o vakcinuotis verčia visus, kad su ta maža pusele, kuri visą gyvenimą ne prižiūrėjo savo sveikatos, nieko neatsitiktu.

Kęstas

Kraujo krešuliai, susiję su „AstraZeneca“ vakcina, kyla dėl retų antikūnų reakcijos: "Nauji tyrimai nustatė neįprastus antikūnus, kurie retais atvejais žmonėms, kurie gavo „AstraZeneca“ vakciną nuo „Covid“, sukėlė rimtus, o kartais ir mirtinus kraujo krešulius. Kraujo krešėjimo problemos pasireiškė maždaug vienam iš 100 000 recipientų. Jaunesni žmonės atrodo jautresni, nei vyresni, tačiau mokslininkai teigia, kad nėra jokių esamų sveikatos būklių, leidžiančių žmonėms sukelti retą reakciją. Bet kai šalutinis poveikis gali būti pražūtingas ar mirtinas - kaip antai šios vakcinos susieti kraujo krešuliai smegenyse, kai kurie reguliuotojai ir visuomenės segmentai pastebi, kad rizika yra nepriimtina, net jei ji yra labai reta “. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS