JAV viceprezidentas: Rusijai brangiai kainuos tolesnė agresija prieš Ukrainą | Diena.lt

JAV VICEPREZIDENTAS: RUSIJAI BRANGIAI KAINUOS TOLESNĖ AGRESIJA PRIEŠ UKRAINĄ

  • 2

JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį perspėjo Maskvą, kad Vakarų spaudimas tik didės, jeigu tęsis Rusijos „agresija“ priešais karo nuniokotą kaimyninę Ukrainą.

„Jeigu Rusijos agresija tęsis, kaina Maskvai toliau didės“, – J.Bidenas pareiškė sakydamas retą kalbą Ukrainos parlamente.

„JAV toliau palaikys spaudimą, kol Maskva įvykdys savo įsipareigojimus (pagal taikos sutartį“, – pabrėžė jis.

„Nors smurtas šiek tiek sumažėjo, nebus jokio sankcijų sušvelninimo, kol Rusija įvykdys visus savo įsipareigojimus pagal (šių metų vasario) Minsko susitarimus“, - pridūrė viceprezidentas.

Sakydamas kalbą Aukščiausioje Radoje J.Bidenas nurodė, jog Ukraina turėtų daugiau nuveikti kovoje su korupcija, nes kitaip šalis praras tarptautinį palaikymą.

„Korupcija graužia Ukrainą kaip vėžys“, – perspėjo jis.

J.Bideno kalba taip pat atspindėjo didėjantį Vakarų nepasitenkinimą pažangos stygiumi Ukrainai įgyvendinant skausmingas, bet labai reikalingas reformas, kad šalies valdymas taptų skaidresnis.

„Matėme, kaip iš valdžios buvo pašalinti oligarchai – vien tam, kad vėl į ją sugrįžtų, – sakė viceprezidentas. – Suprantame, kaip sudėtinga kai kuriems balsams už reformas, bet jos yra kritiškai svarbios, kad Ukraina grįžtų į teisingą kelią.“

J.Bidenas, kuris vieši Kijeve nuo sekmadienio, anksčiau patikino Ukrainą, kad Jungtinės Valstijos toliau ją palaikys, taip pat paskelbė, kad Amerika papildomai skirs 190 mln. dolerių (176 mln. eurų), padėdama vykdyti struktūrines reformas.

Praėjus beveik dvejiems metams po to, kai 2014 metų vasarį Maidano revoliucija atvedė į valdžią naują provakarietišką vyriausybę, Ukrainai vis dar sunkiai sekasi įgyvendinti teisingumo ir policijos reformas.

Prezidentas Petro Porošenka buvo kritikuojamas nepakankamai nuveikęs, kad pažabotų oligarchus, kurių daugelis išliko įtakingi veikėjai ir vadovauja svarbiems rytiniams regionams, besiribojantiems su separatistų kontroliuojamomis teritorijomis.

GALERIJA

  • JAV viceprezidentas: Rusijai brangiai kainuos tolesnė agresija prieš Ukrainą
  • JAV viceprezidentas: Rusijai brangiai kainuos tolesnė agresija prieš Ukrainą
Gairės: karas Ukrainoje, Joe Bidenas, Rusijos agresija, vizitas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tautvilis

oi, tu, pypenai, pypenai. Geriau statyk ne sąlygas, o klausimą. Be to klausimą dar gali paguldyti.

pypenas

Man rods pirmiausiai reikėtų grąžini skolą 3 milijardus dolerių,o paskum statyti sąlygas???????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS