JAV vėl įtraukė Kubą į terorizmą remiančių šalių sąrašą | Diena.lt

JAV VĖL ĮTRAUKĖ KUBĄ Į TERORIZMĄ REMIANČIŲ ŠALIŲ SĄRAŠĄ

Prieš pat baigiantis prezidento Donaldo Trumpo kadencijai JAV vėl įtraukė Kubą į terorizmą remiančių valstybių sąrašą. Tai pirmadienį Vašingtone paskelbė Valstybės departamentas.

„Ėmęsi šios priemonės, mes vėl patrauksime Kubos vyriausybę atsakomybėn ir pasiųsime aiškią žinią: Castro režimas privalo nutraukti savo paramą tarptautiniam terorizmui ir JAV teisėsaugos ardomąją veiklą“, – pareiškė valstybės sekretorius Mike‘as Pompeo.

Šis žingsnis gali apsunkinti būsimosios Joe Bideno vyriausybės pastangas vėl mėginti suartėti su kaimynine valstybe, kaip to siekė D. Trumpo pirmtakas Barackas Obama.

B. Obamos vyriausybė 2015 metais išbraukė socialistinę šalį iš terorizmo rėmėjų sąrašo. Taip buvo eliminuota svarbi kliūtis siekiant kaimyninių šalių diplomatinio suartėjimo po dešimtmečius trukusio ledynmečio.

Prie JAV vairo stojus D. Trumpui, santykiai tarp Vašingtono ir Havanos vėl greitai pablogėjo. Po tariamų atakų akustinėmis bangomis JAV iš ambasados Havanoje atitraukė didelę dalį savo diplomatinio personalo.

Be to, JAV vyriausybė vėl atšaukė daugumą ekonominio embargo sušvelninimų. D. Trumpo vyriausybė kaltina Kubos vyriausybę engiant savo tautą ir remiant autoritarišką Venesuelos prezidentą Nicolą Madurą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Skaitytojas

Good news!

JAV okupuoja ir diktuoja šalis

Save galėtų nepamiršti....

Anonimas

Ko noret is salies, kur zmogus uzdirba 20 USD i menesi? Kada ten bus nuverstas komunistinis rezimas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS