JAV visiškai paskiepytiems žmonėms leidžiama susitikti ir bendrauti be kaukių | Diena.lt

JAV VISIŠKAI PASKIEPYTIEMS ŽMONĖMS LEIDŽIAMA SUSITIKTI IR BENDRAUTI BE KAUKIŲ

Visiškai paskiepyti amerikiečiai gali susitikti uždarose patalpose be kaukių ir nesilaikydami socialinio atstumo, rodo seniai lauktos federalinių sveikatos apsaugos pareigūnų gairės.

Rekomendacijoje taip pat sakoma, kad paskiepyti žmonės gali susitikti su žmonėmis, kurių rizika sunkiai susirgti COVID-19 laikoma maža, pavyzdžiui, paskiepyti seneliai gali lankyti sveikus savo vaikus ir vaikaičius.

Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) gairės pirmadienį paskelbtos atsiradus didesniam poreikiui, nes šalyje paskiepijama vis daugiau suaugusių žmonių ir jie klausia, ar gali laisviau lankyti šeimos narius, keliauti ir daryti kitus prieš pandemiją įprastus dalykus.

„Žinome, jog žmonės nori pasiskiepyti, kad galėtų grįžti prie patinkančios veiklos su mylimais žmonėmis“, – sakoma CDC direktorės Rochelle Walensky (Rošel Volenski) pareiškime.

CDC ir toliau rekomenduoja paskiepytiems žmonėms viešose vietose dėvėti kaukes, vengti didelių susibūrimų ir paisyti socialinio atstumo. CDC taip pat pataria paskiepytiems žmonėms pasidaryti koronaviruso testą, jei jiems pasireiškia į COVID-19 požymius panašūs simptomai.

Pareigūnai nurodo, kad visiškai paskiepytu asmuo laikomas praėjus dviem savaitėms po paskutinės reikiamos vakcinos dozės.

Maždaug 59 mln. amerikiečių dabar yra gavę vieną ar daugiau vakcinos dozių – apie 23 proc. suaugusių gyventojų – ir po nestabilios kampanijos pradžios nuo sausio visiškai paskiepytų amerikiečių vis daugėja.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Hermis from America

Kaukės dėvimos visų, skiepytu ir ne, jokio skirtumo. Lankyti kitus šeimos narius visada buvo galima - čia nėra lietuviškų savivaldybių marazminiu įstatymų

Anonimas

Jiems ant nugaros ir ant krutines prisiuva raudona zvaigzde.

Tai kur žmogaus teisė ir laisvė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS