JAV vyriausybė nekalbės su Iraku dėl karių išvedimo | Diena.lt

JAV VYRIAUSYBĖ NEKALBĖS SU IRAKU DĖL KARIŲ IŠVEDIMO

  • 14

JAV vyriausybė atmetė Irako premjero Adelo Abdelo Mahdžio reikalavimą pradėti pasirengimą amerikiečių dalinių išvedimui iš šalies.

Delegacija, kurios reikalauja A. A. Mahdis, „šiuo metu“ nekalbės apie 5 200 JAV karių atitraukimą, penktadienį Vašingtone pareiškė Valstybės departamento atstovė. JAV pasiuntiniai esą su Irako vyriausybe kalbėtų tik apie „strateginės partnerystės“ gerinimą.

Irako premjeras ketvirtadienio vakarą per pokalbį telefonu su JAV valstybės sekretoriumi Mike‘u Pompeo paragino jį ruoštis Irake dislokuotų JAV karių išvedimui. Jis paragino Vašingtoną nusiųsti į Bagdadą delegaciją, kuri organizuotų dalinių atitraukimą.

Bagdadas šį reikalavimą argumentuoja tuo, kad JAV pažeidė Irako „suverenumą“. Be to, A. A. Mahdis atkreipė dėmesį į Irako parlamento sekmadienį priimtą sprendimą, kuriuo reikalaujama, kad užsienio daliniai paliktų šalį.

JAV daliniai šalyje dislokuoti remiantis 2014-aisiais su Irako vyriausybe pasiektu susitarimu.   Jame kalbama apie tarptautinę kovą su „Islamo valstybės“ (IS) džihadistais. Šio susitarimo parlamentas Bagdade niekuomet nepalaikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

...

Kai pagalvoji, tai DAUGIAU nei ŽIAURU: "JAV pasiuntiniai esą su Irako vyriausybe kalbėtų tik apie „strateginės partnerystės“ gerinimą" - kaip žinom, jau ir pas mus jankiai perkėlė savo karius... reikia suprast kad ir su mumis JAU nebebus kalbama apie jų išvedimą, bus 'kalbama' TIK apie strateginių raketų išdėstymą Lietuvoje.

Anonimas

..Nekenciu okupantu,,,,taciau ,,kai apsishaukeliai alacho ISIS teroristai ,niokojo Iraka,,,irakieciai prashe pagalbos JAV o dabar "persidazzze",,JAV isves savo kariskius[[nors sutartis ---nesibaigusi],,;;bet tuose Dievo-allaho pamirshtame azijos regione[kur su kaupu ir ishkasenu ,bei naftos]]]---ramybes nebus [[o sulyginti Pabaltijo okupacija ===tai ,kaip darzo kriena lyginti su pirshtu!!!===uzejo ir pamirso70 metu grizti I savo namus….. ruseliai,,,per ilgai ,per ilgai

Rjonas

Jo tokie sveciai ,kad baisu teroristai tikri
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS