A. Jermakas: V. Zelenskio pasiūlyta taikos formulė turi tapti pagrindu karo užbaigimui | Diena.lt

A. JERMAKAS: V. ZELENSKIO PASIŪLYTA TAIKOS FORMULĖ TURI TAPTI PAGRINDU KARO UŽBAIGIMUI

Prezidento Zelenskio pasiūlyta taikos formulė turėtų tapti pagrindu Rusijos pradėto karo užbaigimui. Tačiau Ukraina yra atvira bet kokioms kitoms idėjoms ir pasiūlymams, jeigu tik jie gerbia Ukrainos nepriklausomybę, teritorinį vientisumą ir suverenitetą.

Taip paaiškino Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas Ukrainos televizijos eteryje prieš taikos viršūnių susitikimą Šveicarijoje, praneša „Ukrinform“.

„Manome, kad yra visiškai teisinga, kad mūsų Ukrainos prezidento pasiūlyta taikos formulė būtų pagrindas, nes karas ir agresija prieš Ukrainą tęsiasi. Visiškai teisinga tai pripažinti. Mes visada pabrėžiame ir kalbame apie tai ir savo poziciją, kuri yra labai aiški: esame atviri bet kokiems pasiūlymams ir idėjoms iš visų šalių, kurios gerbia mūsų nepriklausomybę, teritorinį vientisumą ir suverenitetą“, – sakė jis.

Anot jo, Ukrainai svarbu, kad Taikos viršūnių susitikime būtų parengtas bendras planas, kuriam pritartų dauguma šalių.

A. Jermakas taip pat sakė, kad jokie alternatyvūs planai „nėra geri“. „Nes, vėlgi, vyksta karas ir agresija prieš Ukrainą. Nesuprantu, kaip kas nors gali kalbėti apie ką nors mūsų nepaklausęs ir neatsižvelgęs į mūsų poziciją. Manau, tai neįmanoma ir neperspektyvu", – aiškino jis.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Andrijus Jermakas, Volodymyras Zelenskis, taikos formulė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS