JK: aktyvistas R. Pratasevičius aiškiai patiria prievartą | Diena.lt

JK: AKTYVISTAS R. PRATASEVIČIUS AIŠKIAI PATIRIA PRIEVARTĄ

Jungtinės Karalystės (JK) užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas penktadienį teigė, kad Baltarusijos valstybinei televizijai duotas žurnalisto Ramano Pratasevičiaus interviu „kelia nerimą“, ir aktyvistas „aiškiai patiria prievartą“.

„Matyti, kad praėjusį vakarą interviu R. Pratasevičius patyrė prievartą ir buvo nelaisvėje“, – sakė JK užsienio reikalų sekretorius ir pasmerkė Baltarusijos režimo veiksmus, kaip tai padarė Vokietija bei Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.

„Žmogaus teises ir žiniasklaidos laisvę ginančių asmenų persekiojimas Baltarusijoje turi liautis“, – tviterio paskyroje teigė D. Raabas.

„Tie, kurie įsitraukė į interviu filmavimą, prievartą ir režisavimą, turi atsakyti už savo veiksmus“, – sakė jis.

Gegužės 23 d. Baltarusija nukreipė ir Minske priverstinai nutupdė iš Atėnų į Vilnių skridusį „Ryanair“ lėktuvą. Režimas suėmė lėktuvu skridusius aktyvistą R. Pratasevičių bei jo draugę Sofiją Sapegą.

R. Pratasevičius yra vienas iš opozicijos kanalo „Nexta“ „Telegram“ platformoje įkūrėjų ir buvęs kanalo redaktorius. Šis kanalas prisidėjo prie pernai rengtų masinių protestų, nukreiptų prieš Baltarusijos autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, rengimo.

Per ketvirtadienį paskelbtą 1,5 val. trukmės interviu su Baltarusijos valstybine televizija R. Pratasevičius pripažino organizavęs protestus ir gyrė A. Lukašenką, o tada pravirko.

S. Cichanouskaja penktadienį teigė, kad interviu padarytas kankinant aktyvistą, o Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas interviu pavadino „visiškai gėdingu ir neįtikinamu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Makutas

Nejuokinkit, įtariu rašeivos ne tik kad niekad nėra gavę į kuprą, bet ir nematė kaip atrodo primuštas žmogus. Čia gi sėdėjimo maniera, judesiai, vien žodžiu, kūno kalba rodo, kad nebuvo vaikis muštas. Tie kurie sako, kad prigirdytas vaistų irgi kliedi, kalba rišli, mintys aiškios, judesiai koordinuoti. Straipsnis grynai propagandinis, melas nuo pirmo iki paskutinio žodžio.

matosi patratintas

.

Anonimas

Aha aktivista prataskėvič kas nakt aplanko pasivistas raskėvič...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS