JK diplomatijos vadovė: Vakarai galėtų apginkluoti ir Moldovą | Diena.lt

JK DIPLOMATIJOS VADOVĖ: VAKARAI GALĖTŲ APGINKLUOTI IR MOLDOVĄ

Vakarų sąjungininkai ieško ilgalaikės karinės paramos Ukrainai galimybių, tačiau tai galėtų apimti ir paramą NATO nepriklausančiai Moldovai, šeštadienį paskelbtame interviu pareiškė Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorė Liz Truss (Liz Tras).

Kaip politikė nurodė laikraščiui „Daily Telegraph“, Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui siekiant atkurti „didžiąją Rusiją“, Maskva kelia grėsmę ir Moldovai.

„Kaip užtikrinti atgrasymą užkertant galimybę lengvai laimėti (angl. deterrence by denial), Ukrainai sudarant galimybes būti nuolat pajėgiai apsiginti, ir kaip garantuosime, kad tai bus pasiekta? Ties tuo šiuo metu ir dirbame“, – teigė Jungtinės Karalystės diplomatijos vadovė.

„Tai taip pat galioja ir kitoms pažeidžiamoms valstybės, tokioms kaip Moldova“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, Rusijos grėsmė „yra platesnė“, todėl Vakarai turi apginkluoti šalį pagal NATO standartus.

Prieš mėnesį Rusijos remiamame separatistiniame Uždniestrės regione nugriaudėjo virtinė sprogimų, kurie sukėlė baimę, jog karas kaimyninėje Ukrainoje gali išplisti.

Gegužės pradžioje Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) pažadėjo padidinti ES karinę pagalbą Moldovai, kuri kovo mėnesį pateikė prašymą prisijungti prie bloko.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neapsikvailinkit Lietuviai

Gaidžiai amerai, skystašikniai britai ir kiti ju čiulpikai NORi, kad karas tik išsiplestu. Jiems visiškai nusišvilpti ant Musu Visu ...

Nuomonė

Dar vienus durnius bandys pasiųsti i skerdyklą.....o kada lietuviukų eilė ? Ko laukiam ?

Nesupratau

O paprasčiau negalima? Pakvieskite į vyno degustacija visus norinčius ir jie daugiau niekada nereišeis. Ir turėsite Vakarus net ten kur pietūs ar pietryčiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS