JK G-7 viršūnių susitikime praneš apie iki 242 mln. svarų sterlingų naują paramą Ukrainai | Diena.lt

JK G-7 VIRŠŪNIŲ SUSITIKIME PRANEŠ APIE IKI 242 MLN. SVARŲ STERLINGŲ NAUJĄ PARAMĄ UKRAINAI

  • 0

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) ketvirtadienį Italijoje vykstančiame Didžiojo septyneto (G-7) aukščiausiojo lygio susitikime paskelbs apie iki 242 mln. svarų sterlingų (286 mln. eurų) naują paramą Ukrainai, pranešė jo biuras.

Tikimasi, kad Apulijoje vyksiančiame viršūnių susitikime daugiausia dėmesio bus skiriama Ukrainai, kurios prezidentas Volodymyras Zelenskis prisijungs prie G-7 lyderių, siekiančių sudaryti susitarimą dėl įšaldyto Rusijos turto panaudojimo siekiant padėti jo karo nualintai šaliai.

Aukščiausiojo lygio susitikime V. Sunakas „paskelbs apie iki 242 mln. svarų sterlingų dvišalę pagalbą Ukrainai, skirtą neatidėliotiniems humanitariniams, energetiniams ir stabilizavimo poreikiams tenkinti ir padėti ilgesnį laikotarpį“, sakoma trečiadienio vakarą paskelbtame ministro pirmininko biuro pareiškime.

„Šis finansavimas rodo nuolatinį JK tarptautinį solidarumą su Ukraina ir mūsų lankstumą reaguojant į neatidėliotinus poreikius, kylančius dėl Rusijos agresijos“, – pridūrė jis, atkreipdamas dėmesį į neseniai Rusijos įvykdytus smūgius energetikos infrastruktūrai.

Pareiškime priduriama, kad R. Sunakas kartu su kitais G-7 lyderiais sieks rasti būdą, kaip panaudoti įšaldytas Rusijos lėšas siekiant padėti Ukrainai.

„Šiuo kritiniu momentu turime ryžtingai ir išradingai stengtis paremti Ukrainą ir nutraukti neteisėtą V. Putino karą“, – cituojamas R. Sunakas.

Gairės: G-7, anglija, karas Ukrainoje, parama, Rishi Sunakas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS