JK iškvietė Rusijos ambasadorių dėl Maskvos „piktybinės veiklos“ | Diena.lt

JK IŠKVIETĖ RUSIJOS AMBASADORIŲ DĖL MASKVOS „PIKTYBINĖS VEIKLOS“

Jungtinė Karalystė ketvirtadienį pranešė iškvietusi Rusijos ambasadorių, kad išreikštų „gilų susirūpinimą“ dėl to, ką pavadino Maskvos „piktybinės veiklos modeliu“.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija nurodė, kad turi galvoje „kibernetinius įsilaužimus, kišimąsi į demokratinius procesus ir karinių pajėgų telkimą šalia Ukrainos sienos ir neteisėtai aneksuotame Kryme“.

Ambasadorius iškviestas tą pačią dieną, kai JAV dėl Kremliaus kišimosi į Amerikos rinkimus, didžiulės kibernetinės atakos ir kitos priešiškos veiklos paskelbė sankcijų Rusijai ir nurodė išsiunčiančios iš šalies 10 rusų diplomatų.

Britų vyriausybė sakė, kad ji „aiškiai parodė JK paramą prezidento [Joe] Bideno (Džo Baideno) paskelbtiems veiksmams“, nes Rusijos ambasadorius Londone buvo iškviestas pas užsienio reikalų sekretoriaus pavaduotoją Philipą Bartoną (Filipą Bartoną).

„Jis išdėstė JK vertinimą, kad Rusijos žvalgybos tarnybos yra atsakingos už „SolarWinds“ įsilaužimą“, – sakoma britų URM pranešime, turint galvoje pernai įvykdytą kibernetinį įsilaužimą, dėl kurio kibernetinio saugumo ekspertai ir Vakarų valstybės kaltina Rusiją.

„Jis informavo ambasadorių, kad JK ir toliau bendradarbiaus su savo sąjungininkais, kad įvardytų piktybines Rusijos žvalgybos tarnybų operacijas ir joms pasipriešintų“, – priduriama pranešime.

Ph. Bartonas taip pat išreiškė Londono susirūpinimą dėl pastaruoju metu telkiamų rusų pajėgų palei Rusijos sieną su Ukraina ir Kryme, kurį Maskva aneksavo 2014-aisiais, sakė JK užsienio reikalų ministerijos atstovas.

„Ši veikla kelia grėsmę ir destabilizuoja, – pridūrė jis. – Rusija turi nutraukti provokacijas ir deeskaluoti įtampą pagal savo tarptautinius įsipareigojimus.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aušrinė

Prie savo valstybės sienų kiekviena valstybė turi teisę laikyti savo karines pajėgas ir Rusija ne išimtis ,o NATO aljansas kiris pastovei provokuoja Rusiją gali daryti ką nori ,visi jau suprantam kad JAV tai nori užvaldyti visą pasaulį ,o Lietuva,Ukraina,ir t.t.visada pasiduos ir nusilenks tačiau Rusija didelė šalis ir tikrai nepasiduos !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS