JK įspėja, kad Ukrainos kontrpuolimas gali nebūti lemiamas | Diena.lt

JK ĮSPĖJA, KAD UKRAINOS KONTRPUOLIMAS GALI NEBŪTI LEMIAMAS

  • 0

Jungtinės Karalystės (JK) diplomatijos vadovas antradienį įspėjo, kad ilgai laukiamas Ukrainos kontrpuolimas prieš Rusijos pajėgas gali nebūti lemiamas, ir paragino toliau teikti paramą Kyjivui.

Viešėdamas Vašingtone, JK užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly (Džeimsas Kleverlis) paragino padidinti Ukrainai teikiamą karinę pagalbą ir padėti šaliai kuo greičiau laimėti karą, bet įspėjo nepuoselėti per didelių vilčių dėl būsimos operacijos.

„Jie patys įrodė, kad yra labai, labai veiksmingi savo šalies gynėjai, bet mums reikia pripažinti, kad paprasto, greito, lemiamo lūžio gali ir nebūti“, – pareiškė J. Cleverly Atlanto Taryboje.

„Viliuosi ir tikiuosi, kad jiems labai, labai gerai seksis, nes kaskart, kai matydavau ukrainiečius, jie pranokdavo lūkesčius.“

„Bet turime būti realistai. Tai realus pasaulis, tai nėra Holivudo filmas“, – pažymėjo JK užsienio reikalų sekretorius.

Jis paragino Vakarų šalis „neprarasti ryžto toliau daryti tai, kas teisinga“, neatsižvelgiant į kontrpuolimo eigą ir į, jo žodžiais, eskaluojančių Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimų perspektyvą.

Ukraina jau ne vieną mėnesį rengia pavasario kontrpuolimą, per kurį sieks susigrąžinti po invazijos pradžios Rusijos okupuotas teritorijas.

Gairės: karas Ukrainoje, JK, Ukrainos kontrpuolimas, Jamesas Cleverly
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS