JK monarchė asmeniškai susitiks su J. Bidenu po G-7 forumo | Diena.lt

JK MONARCHĖ ASMENIŠKAI SUSITIKS SU J. BIDENU PO G-7 FORUMO

Britų karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) birželio 13 dieną asmeniškai susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) po to, kai jis sudalyvaus Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime Jungtinėje Karalystėje, ketvirtadienį pranešė Bakingamo rūmai.

Pranešime nurodoma, kad 95 metų monarchė susitiks su amerikiečių lyderiu ir pirmąja ponia Jill Biden (Džil Baiden) vakariau Londono esančioje Vindzoro pilyje, kur Elizabeth II praleidžia daugiausiai laiko nuo koronaviruso epidemijos pradžios JK pernai kovą.

Karalienė, jau paskiepyta abiem vakcinos nuo koronaviruso dozėmis, daugumą susitikimų rengdavo virtualiai, taip pat ir su užsienio ambasadoriais.

Tai bus jos aukščiausio lygio oficialus renginys nuo gegužės 11-osios, kai ji pradėjo naują parlamento sesiją. Tai buvo pirmas viešas jos pasirodymas po sutuoktinio princo Philipo (Filipo) laidotuvių. Jis mirė balandžio 9-ąją būdamas 99 metų.

G-7 viršūnių susitikimas vyks birželio 11–13 dienomis Kornvalyje Pietų Anglijoje.

Šis viršūnių susitikimas bus viena iš sausį prie JAV vairo stojusio J. Bideno pirmojo užsienio vizito stotelių. Baltųjų rūmų šeimininkas taip pat žada apsilankyti Briuselyje ir Šveicarijos Ženevos mieste, kur birželio 16-ąją planuojamas jo susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Britų karalienė per savo 69 metų valdymo laikotarpį yra susitikusi su kiekvienu JAV prezidentu, išskyrus 7-e dešimtmetyje prezidentavusį Lyndoną B. Johnsoną (Lindoną B. Džonsoną). Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) surengė prieštaringai vertinamą valstybinį vizitą į JK 2019-ųjų birželį.

Elizabeth II susitikimas su Bidenais rengiamas kitą dieną po oficialaus monarchės gimtadienio.

Nors karalienės gimtadienis yra balandžio 21-ąją, oficialiai pagal 1748 metais užgimusią tradiciją jis švenčiamas antrąjį birželio šeštadienį. Tuomet paprastai rengiamas metinis karinis paradas, bet dėl pandemijos jis jau antrus metus iš eilės buvo atšauktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

matosi

kad jau ne pyragai jei dar kazko tykisi is sio /artisto/?...

du masonai

,,strielke" daro?:D)

na dabar jau abu vienodo proto

abieju tie patys draugai Alsheimeris su Parkinsonu ...manau kad jie abu turetu rast bendra kalba..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS