JK paneigė gandus, kad planuojama uždaryti Londono transporto tinklą | Diena.lt

JK PANEIGĖ GANDUS, KAD PLANUOJAMA UŽDARYTI LONDONO TRANSPORTO TINKLĄ

Didžiosios Britanijos vyriausybė ketvirtadienį paneigė ketinanti apriboti keliones į Londoną ir iš jo, sostinėje įsisiūbavus kalboms apie tokį atsaką į koronaviruso pavojų.

„Nėra jokių planų uždaryti Londono transporto tinklą“, – žurnalistus patikino vienas premjero Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) atstovas.

„Be to, tikimybė, kad bus apribotos kelionės į Londoną ir iš jo,yra nulinė“, – pridūrė jis.

Pareigūnas pasmerkė kai kuriuos neseniai pasirodžiusius pranešimus šiuo klausimu kaip „labai nenaudingus“, teigdamas, kad tokia informacija „be reikalo jaudina žmones“, socialiniuose tinkluose pasklidus gandams.

Londonas ypač smarkiai nukentėjo nuo koronaviruso protrūkio, todėl trečiadienį sostinėje kilo spėlionių, kad vyriausybė ketina karantinuoti miestą.

Apie tai, kad Londone gali būti imtasi griežtesnių priemonių, užsiminė ir Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon (Nikola Sterdžen), bet savo pareiškimo ji nedetalizavo.

Trečiadienį kalbėdamas per kasdienę spaudos konferenciją pats B. Johnsonas atsisakė atmesti kokias nors galimybes.

Londono transporto tinklą administruojantys pareigūnai ketvirtadienį uždarė dešimtis metropoliteno stočių, bet pabrėžė, jog sistema veiks ir toliau, kad „svarbiausi darbuotojai galėtų išvykti būtinų kelionių“.

Keleivių skaičius sumažėjo B. Johnsonui pirmadienį patarus britams dirbti iš namų ir vengti visų neesminių kelionių ar socialinių kontaktų, siekiant apriboti koronaviruso plitimą.

Britanijoje jau mirė daugiau nei 100 žmonių, o dar per 2 600 užsikrėtė.

Tačiau tyrimai atliekami tik sunkiausius simptomus turintiems pacientams, o sveikatos apsaugos pareigūnai perspėjo, kad koronaviruso nešiotojų šalyje gali būti net 55 tūkstančiai.

Airijai padės 30 tūkst. savanorių

Daugiau nei 30 tūkst. žmonių atsiliepė į Airijos vyriausybės raginimą kvalifikuotiems specialistams ir savanoriams padėti sveikatos apsaugos sistemos darbuotojams kovoti su koronaviruso protrūkiu, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Ieškome asmenų, galinčių pasiūlyti savo paslaugas ir sugebėjimus“, – apie antradienį startavusią iniciatyvą kalbėjo Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnė Anne Marie Hoey (Ana Mari Hoi). Ji pridūrė, kad į raginimą jau atsiliepė daugiau nei 30 tūkst. žmonių.

Sveikatos apsaugos ministerija ieško pagalbininkų medikams, slaugytojams, greitosios pagalbos, sveiktos priežiūros darbuotojams, šalyje gerokai išaugus užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu skaičiui.

Ministras pirmininkas Leo Varadkaras (Lio Varadkaras) sako, kad iki kovo pabaigos šalyje gali būti nustatyta 15 tūkst. koronaviruso atvejų.

„Šiuo metu mes greitai plečiame savo paslaugas, atsakydami į susidariusią padėtį dėl COVID ruošiamės (užsikrėtusiųjų) bangai“, – valstybiniam transliuotojui RTE nurodė A. M. Hoey, Sveikatos apsaugos ministerijos žmogiškųjų išteklių vadovė.

Kvietimas prisijungti prie sveiktos apsaugos darbuotojų taip pat skirtas dabar studijuojantiems būsimiems medikams, taip pat žmonėms, galintiems pasiūlyti savo „kitų įgūdžių“, bei nekvalifikuotiems savanoriams, galintiems dirbti, jei prireiks.

Airijoje kol kas registruoti du mirties nuo COVID-19 atvejai.

Iki trečiadienio vakaro šalyje buvo patvirtinti 366 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, skelbia Sveikatos apsaugos departamentas.

Antradienį šalies premjeras L. Varadkaras pareiškė, kad koronaviruso sukelta krizė gali užsitęsti iki vasaros.

„Visiems mūsų sveikatos darbuotojams reikia, kad mes teisingai elgtumėmės ateinančiomis savaitėmis“, – sakė jis savo oficialiame kreipimesi į tautą. – Tai yra tyla prieš audrą, prieš (viruso) bangą.“

„Ir kai ji ateis – o ji ateis – dar niekada tiek daug nebus prašę iš tiek nedaug“, – perspėjo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS