JK premjeras žada pertvarkyti vizų sistemą: noriu, kad JK taptų mokslo supervalstybe | Diena.lt

JK PREMJERAS ŽADA PERTVARKYTI VIZŲ SISTEMĄ: NORIU, KAD JK TAPTŲ MOKSLO SUPERVALSTYBE

  • 2

Jungtinės Karalystės vyriausybės vadovas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ketvirtadienį pristatė planus sudaryti galimybes pagreitinta tvarka gauti vizą „gabiausiems ir geriausiems“ užsieniečiams.

Tikimasi, kad naujoji tvarka padės po „Brexit“ pritraukti į šalį iškiliausius pasaulio mokslininkus.   

Imigracijos taisyklių peržiūra siekiama paskatinti mokslo elitui priklausančius tyrėjus ir inžinerijos bei technologijų sričių specialistus imigruoti į JK, rašoma vyriausybės išplatintame pranešime.  

Noriu, kad JK toliau būtų mokslo supervalstybe. Kai paliksime ES, remsime mokslą ir tyrimus.

„Ne tik remiame čia esančius talentus, bet ir darome viską, kad mūsų imigracijos sistema pritrauktų geriausius pasaulio protus“, – rašoma B. Johnsono pareiškime.

„Noriu, kad JK toliau būtų mokslo supervalstybe. Kai paliksime ES, remsime mokslą ir tyrimus“, – teigė premjeras.

„Užuot nukentėjusi, mokslo bendruomenė turės didžiules galimybes vystyti mūsų inovacijas ir eksportuoti jas į kitas šalis“, – pažymėjo B. Johnsonas.  

Naujasis premjeras šiuos planus pristatė per apsilankymą mokslo centre Vidurio Anglijoje esančiame Oksfordšyre, taip pat per tiesioginę „Facebook“ transliaciją.   

B. Johnsonas praėjusį mėnesį pakeitė Theresą May (Terezą Mei) prie vyriausybės vairo, kai laimėjo Konservatorių partijos lyderio rinkimus žadėdamas, kad Jungtinė Karalystė bet kokiu atveju – su sutartimi ar be jos – spalio 31 dieną paliks ES. 

Jis žadėjo Australijos pavyzdžiu įvesti taškais paremtą imigracijos sistemą siekiant po „Brexit“ pritraukti į šalį aukštesnės kvalifikacijos darbuotojų.

Britanijos vidaus reikalų ministerija ir verslo departamentas kartu su mokslo bendruomene sukurs naują sistemą, kurią įvesti planuojama vėliau šiais metais, nurodė Dauningo gatvė.  

Anot pranešimo, bus svarstoma galimybė panaikinti apribojimus, kiek aukštos kvalifikacijos imigrantų galėtų gauti „išskirtinių gebėjimų“ asmenims išduodamas vizas, taip pat galimybė išplėsti sąrašą mokslo tyrimų institutų bei universitetų, galinčių tvirtinti kandidatus.   

Be to, bus svarstoma galimybė panaikinti reikalavimą iki atvykimo gauti darbo pasiūlymą, taip pat ieškoma būdų tam tikriems aukštos kvalifikacijos kandidatams paspartinti įsikūrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

JK tuoj taps puikiu poligonu visokių 'novičiokų' bandymams.

Absurdas

Paspartinti įsikūrimą. Žydas,tiesiog yra žydas,kuris svetimomis rankomis ir protu,kaip ir jankiai nori sukurti mokslo supervalstybe.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS