JK teismas atmetė D. Trumpo ieškinį prieš buvusį žvalgybos agentą | Diena.lt

JK TEISMAS ATMETĖ D. TRUMPO IEŠKINĮ PRIEŠ BUVUSĮ ŽVALGYBOS AGENTĄ

  • 3

Jungtinės Karalystės teisėja ketvirtadienį atmetė buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ieškinį prieš buvusį žvalgybos agentą, kuris parengė dokumentų rinkinį su įtarimais dėl jo ryšių su Rusija.

D. Trumpas teisinių veiksmų ėmėsi prieš Christopherio Steele'o (Kristoferio Stilo) bendrovę „Orbis Business Intelligence“.Tačiau ketvirtadienį Aukštojo Teismo teisėja Karen Steyn (Karen Stein) pareiškė, kad nėra įtikinamų priežasčių nagrinėti ieškinį.

D. Trumpo ieškinys dėl kompensacijos taip pat buvo atmestas, argumentuojant, kad buvęs prezidentas per ilgai delsė kreiptis į JK teismus.

Vadinamoji Ch. Steel'o dosjė sukėlė politinę audrą, kai buvo paviešinta prieš D. Trumpo inauguraciją 2017-ųjų sausį.

Joje pateikiama nepatikrinta ir prieštaringai vertinama informacija apie D. Trumpo santykius su Maskva. Šiuos įtarimus jis pats ne kartą neigė.

Dosjė nurodoma, kad D. Trumpą sukompromitavo Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB). Be to, joje teigiama, kad Maskva turi vaizdo įrašų, kuriuose buvęs prezidentas užfiksuotas su prostitutėmis per 2013 metų kelionę į Rusijos sostinę.

Iš dokumentų rinkinio matyti, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mažiausiai penkerius metus rėmė D. Trumpo kandidatūrą į JAV prezidentus.

Dėl kai kurių teiginių JAV specialusis prokuroras Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) buvo pradėjęs tyrimą. 2019-aisiais jis paskelbė išvadas, kad Rusijos vyriausybė kišosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, tačiau nerado jokių įrodymų, kad D. Trumpo komanda būtų bendrininkavusi su Maskva.

D. Trumpas ne kartą yra pasmerkęs naujienų portalo „BuzzFeed“ nutekintą dosjė kaip suklastotą. Laikraštis „The New York Times“ nustatė, kad daugeliui Ch. Steele'o teiginių nebuvo jokių patvirtinančių įrodymų.

Anot eksprezidento, „Orbis Business Intelligence“ neteisėtai tvarkė jo asmens duomenis. Dėl to jis pareikalavo kompensacijos už, jo nuomone, skaudžius išgyvenimus ir žalą jo reputacijai.

Pasak bendrovės, ji nėra atsakinga už dokumentų rinkinio paviešinimą.

Prieš D. Trumpui laimint 2016-ųjų prezidento rinkimus prieš buvusią JAV valstybės sekretorę Hillary Clinton (Hilarį Klinton), dosjė buvo parengta Demokratų partijos konsultantų užsakymu.

2022-aisiais buvęs JAV prezidentas dėl šios dosjė į teismą padavė H. Clinton, Demokratų partijos lyderius ir Ch. Steel'ą.

59-erių Ch. Steel'as yra buvęs Jungtinės Karalystės žvalgybos pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

vadinasi "demokratė"

Tai štai, kokia juoda siela, ta Klintonienė! Ir ji dar nesėdi kalejme, šitaip su užsienio žvalgybų pagalba griaudama JAV rinkimų sistemą ir įtakodama visuomenę?

JAV specialus prokuroras nerado jokių įrodymų

Tikiuosi šmeižikai gaus pagal ,,nuopelnus"

kremliaus autai

Tikriausiai putleris turi stiprų priešnuodį šitam "blondinui".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS