JK vyriausybė siūlo darbą „keistuoliams“ | Diena.lt

JK VYRIAUSYBĖ SIŪLO DARBĄ „KEISTUOLIAMS“

  • 2

Jungtinė Karalystė siūlo darbą „keistuoliams“, penktadienį savo tinklaraštyje parašė vienas artimiausių premjero Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) patarėjų, mėgindamas sudominti potencialius kandidatus į įvairias pareigas vyriausybėje.

Dominicas Cummingsas (Dominikas Kamingsas) pareiškė, kad vienas iš jo tikslų yra pritraukti „nepaprastai talentingus keistuolius“ į vyriausybės postus.

„Mums reikia tikrų ekscentrikų, artistų, žmonių, niekada nelankiusių universiteto ir sugebėjusių prasimušti iš baisios pragaro skylės, keistuolių“, – parašė D. Cummingsas, kurio darbai Dauningo gatvėje dažnai tampa kontroversijų objektu.

Jis yra buvęs kampanijos už JK išstojimą iš Europos Sąjungos vadovas, padėjęs suformuoti daugelį B. Johnsono politikos aspektų. D. Cummingso tinklaraščio įrašas yra tam tikra tirada prieš JK elitą, nors B. Johnsonas pats studijavo šalies prestižiškiausiose švietimo įstaigose.

„Norint išsiaiškinti, kaip gali veikti žmonės iš [Rusijos prezidento Vladimiro] Putiną aplinkos, arba kaip tarptautinės nusikalstamos grupuotės gali išnaudoti spragas mūsų sienų apsaugos sistemoje, nevertėtų ieškoti daugiau Oksbridžo (Oksfordo ir Kembridžo) universitetų anglų kalbos [studijų] absolventų“, – tinklaraštyje parašė vyriausybės vadovo patarėjas.

Anot jo, pokyčių reikia, nes „esama tam tikrų svarbių problemų kalbant apie Britanijos vyriausybės sprendimų priėmimą“.

D. Cummingso strategija padėjo B. Johnsonui iškovoti įspūdingą pergalę per gruodžio 12 dieną vykusius rinkimus. Premjero patarėjas tinklaraštyje parašė, kad vyriausybės tvirtos pozicijos parlamente reiškia, kad ji gali susitelkti ties svarbiausiais klausimais.

Jo teigimu, dabartinė valdžia yra „reikšmingą daugumą turinti naujoji vyriausybė, kuriai nereikia nerimauti dėl trumpalaikio nepopuliarumo, mėginant greitai pasiekti pažangos sprendžiant ilgalaikes problemas“, ir paragino žmones kandidatuoti į pareigas Dauningo gatvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kuo daugiau idiotu bus aplink Borisa

tuo labjau Borisas atrodys protingesnis......

Nu

Sugadins

SUSIJUSIOS NAUJIENOS