JK žvalgyba: V. Putinas pralaimi informacinį karą Ukrainoje | Diena.lt

JK ŽVALGYBA: V. PUTINAS PRALAIMI INFORMACINĮ KARĄ UKRAINOJE

Rusija per šešis invazijos į Ukrainą mėnesius nesugebėjo įsitvirtinti pastarosios šalies kibernetinėje erdvėje, pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) žvalgybos agentūros GCHQ vadovas Jeremy'is Flemingas, kurį cituoja agentūra „The Guardian“.

Pasak J. Flemingo, pratrūkusiame kare abi šalys pasitelkia savo kibernetinius pajėgumus. „Tačiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiuo metu visiškai pralaimi informacinį karą Ukrainoje ir Vakaruose. Nors vertėtų tai švęsti, negalime nuvertinti Rusijos dezinformacijos įtakos kitur pasaulyje“, – straipsnyje laikraščiui „The Economist“ rašė J. Flemingas.

Pasak žvalgybos agentūros vadovo, Rusijos pradiniai planai šioje srityje, kaip ir karo lauke, regis, žlugo. Jis nurodė, kad Maskva „neatsakingai ir beatodairiškai“ naudoja savo puolamuosius kibernetinius įrankius.

J. Flemingo teigimu, Rusija pasitelkė programinę įrangą „WhisperGate“, kad sunaikintų Ukrainos vyriausybines sistemas. Anot GCHQ vadovo, Maskva skaitmeninės dezinformacijos taktiką pasitelkia jau ne pirmą kartą – panašūs bandymai taip pat fiksuoti Sirijoje ir Balkanuose.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, informacinis karas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS