J.Kerry: Artimųjų Rytų taikos planas bus „teisingas ir subalansuotas“ | Diena.lt

J.KERRY: ARTIMŲJŲ RYTŲ TAIKOS PLANAS BUS „TEISINGAS IR SUBALANSUOTAS“

  • 0

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) sekmadienį, ketvirtą dieną derėdamasis su Izraelio ir palestiniečių lyderiais, pareiškė, kad bet koks Artimųjų Rytų taikos planas bus „teisingas ir subalansuotas“.

„Galiu garantuoti visoms šalims, kad prezidentas (Barackas) Obama (Barakas Obama) ir aš esame įsipareigoję pasiūlyti idėjas, kurios būtų teisingos ir subalansuotos, ir didinti visų žmonių saugumą“, - žurnalistams Jeruzalėje sakė J.Kerry.

Šeštadienį jis tvirtino, kad derybose, kurias jis inicijavo liepą, padaryta „pažanga“, nors abi derybų šalys žeria piktus kaltinimus ir pateikia daugiausia nesuderinamus reikalavimus dėl bet kokio būsimo taikos susitarimo.

„Dar nebaigėme, bet darome pažangą“, - šeštadienį sakė J.Kerry, kuris pridūrė, kad visi, bandydami pasiekti susitarimą, „dirbo labai intensyviai“.

JAV diplomatijos vadovas po trijų dienų, per kurias intensyviai derėjosi tai su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahumi (Benjaminu Netanjahumi), tai su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu), anksti sekmadienį turėjo išvykti į Jordaniją, o paskui - į Saudo Arabiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS