„Johnson & Johnson“ vakcinos nuo COVID-19 veiksmingumas – 66 proc. | Diena.lt

„JOHNSON & JOHNSON“ VAKCINOS NUO COVID-19 VEIKSMINGUMAS – 66 PROC.

Bendras kompanijos „Johnson & Johnson“ vienos dozės vakcinos nuo COVID-19 veiksmingumas siekia 66 proc., penktadienį apie tai paskelbė kompanija, remdamasi trečiosios fazės bandymų rezultatais. Bandymuose dalyvavo beveik 44 tūkst. žmonių daugelyje šalių.

Skaičius buvo didesnis JAV, bet mažesnis Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), kur vyrauja labiau užkrečiamos atmainos koronavirusas. JAV šis rodiklis siekė 72 proc., bet PAR – tik 57 proc.

Kompanija pridūrė, kad vakcina bendrai buvo 85 proc. efektyvi, užkertant kelią sunkiai COVID-19 ligos formai visuose geografiniuose regionuose.

Tikimasi, kad kompanija greitu metu pateiks prašymą dėl skubaus vakcinos vartojimo patvirtino JAV, todėl jau netrukus tai gali būti trečioji labiausiai koronaviruso paveiktoje pasaulio šalyje prieinama vakcina.

Pirmosios dvi JAV patvirtintos vakcinos nuo COVID-19 yra dviejų dozių „Pfizer/BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinos. Abiejų jų veiksmingumas siekia apie 95 proc.

Tai, kad „Johnson & Johnson“ vakcina yra vienos dozės ir gali būti laikoma iki trijų mėnesių 2-8 laipsnių temperatūroje pagal Celsijų, suteikia jai didelių logistikos pranašumų prieš „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinas, kurias reikia laikyti dideliame šaltyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS