Jordanija patvirtino Kinijos bendrovės „Sinopharm“ vakciną nuo koronaviruso | Diena.lt

JORDANIJA PATVIRTINO KINIJOS BENDROVĖS „SINOPHARM“ VAKCINĄ NUO KORONAVIRUSO

  • 0

Jordanija šeštadienį pranešė patvirtinusi Kinijos bendrovės „Sinopharm“ vakciną nuo koronaviruso taikant ekstremalios padėties atveju galiojančią tvarką.

Šalyje jau leista naudoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną.

„Leidome naudoti „Sinopharm“ vakciną taikant ekstremalios padėties atveju galiojančią tvarką“, – valstybinei televizijai teigė Jordanijos maisto ir vaistų administracijos vadovas Nizaras Mheidatas.

„Tai yra antroji vakcina, kurią leista naudoti Jordanijoje po „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos“, kurią Jordanija patvirtino gruodį, pranešė jis televizijai „Al-Mamlaka“.

Kinijos „Sinopharm“ teigia, kad jos sukurtos vakcinos efektyvumas siekia 79 procentus.

Sveikatos apsaugos ministras Naziras Obeidatas praėjusio mėnesio pabaigoje pareiškė, kad karalystė užsakė milijoną „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos dozių.

Jis taip pat teigė, kad Jordanija tikisi gauti 650 000 bendrovės „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurtos vakcinos dozių per programą COVAX – tarptautinę programą, skirtą vakcinoms nuo COVID-19 platinti joje dalyvaujančiose pasaulio šalyse.

Jordanija dar nėra paskelbusi skiepijimo kampanijos pradžios datos, tačiau per pradinį etapą ketinama paskiepyti 20–25 proc. gyventojų iš 11 milijonų.

Sveikatos priežiūros institucijos tikisi, kad „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos dozės į šalį atkeliaus sausio pabaigoje arba vasario pradžioje.

Vakcinavimo kampanijoje dalyvaus įvairūs sveikatos centrai.

Sveikatos apsaugos ministras lapkritį teigė, kad vakcinos bus nemokamai platinamos Jordanijos gyventojams ir užsienio piliečiams.

Šalyje oficialiai užregistruota daugiau nei 305 000 koronavirusinės infekcijos atvejų ir beveik 4 tūkst. mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS