JT išreiškė nerimą dėl Izraelio įkaitų išlaisvinimo operacijos padarinių civiliams | Diena.lt

JT IŠREIŠKĖ NERIMĄ DĖL IZRAELIO ĮKAITŲ IŠLAISVINIMO OPERACIJOS PADARINIŲ CIVILIAMS

  • 0

Jungtinės Tautos antradienį išreiškė nerimą dėl savaitgalį įvykusios keturių izraeliečių įkaitų išgelbėjimo Gazos Ruože operacijos poveikio civiliams.

Izraelis šeštadienį pranešė, kad išgelbėjo keturis įkaitus, kurie buvo pagrobti per spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengtą išpuolį.

Tai didžiausia Izraelio įvykdyta gyvų įkaitų susigrąžinimo operacija nuo karo pradžios.

„Esame labai sukrėsti dėl Izraelio pajėgų operacijos Nuseirate savaitgalį, kuria siekta išlaisvinti keturis įkaitus, poveikio civiliams gyventojams“, – žurnalistams Ženevoje sakė JT teisių biuro atstovas Jeremy Laurence'as (Džeremis Lorensas).

Jis pridūrė, kad agentūra taip pat „labai nerimauja dėl to, kad palestiniečių ginkluotos grupuotės tebelaiko daug įkaitų, daugiausia civilių“.

Šeštadienį Izraelio kariuomenė atskirame pareiškime nurodė, kad pajėgos „taikosi į teroristų infrastruktūrą Nuseirato teritorijoje“.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad per „Nuseirato žudynes“ žuvo 274 žmonės, o dar 698 buvo sužeisti. Tačiau šių duomenų negalima nepriklausomai patvirtinti.

JT Saugumo Taryba pirmadienį priėmė JAV parengtą rezoliuciją, kuria remiamas paliaubų ir įkaitų išlaisvinimo planas.

Po balsavimo Izraelio diplomatė Reut Shapir Ben Naftaly (Reut Šapir Ben Naftali) pabrėžė, kad „karas baigsis“ tik tada, kai bus pasiekti Izraelio tikslai, įskaitant įkaitų paleidimą ir „Hamas“ sunaikinimą.

„Hamas“ atsisakymas diplomatinėmis priemonėmis paleisti įkaitus įrodė, kad pastangos sugrąžinti įkaitus namo turi apimti ir karines priemones“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS