JT Saugumo Taryba sekmadienį surengs skubų posėdį dėl Irano atakos prieš Izraelį | Diena.lt

JT SAUGUMO TARYBA SEKMADIENĮ SURENGS SKUBŲ POSĖDĮ DĖL IRANO ATAKOS PRIEŠ IZRAELĮ

  • 5

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba sekmadienį surengs skubų posėdį dėl beprecedentės Irano dronų ir raketų atakos prieš Izraelį, pranešė pirmininkaujanti šalis.

Susitikimas planuojamas sekmadienį 16 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku ir vyks Izraelio prašymu, šeštadienio vakarą žiniasklaidai pranešė šį mėnesį rotacijos tvarka pirmininkaujančios Maltos atstovas spaudai.

Izraelio pasiuntinys JT laiške Saugumo Tarybos pirmininkui Irano oro antpuolį pavadino „šiurkščiu Izraelio suvereniteto pažeidimu“.

„Šiandien Iranas iš savo teritorijos tiesiogiai atakavo Izraelį (... ) dronais, sparnuotosiomis ir balistinėmis raketomis“, – rašė Izraelio ambasadorius Giladas Erdanas. Izraelis vėliau pranešė, kad Iranas į šalį paleido daugiau nei 300 dronų.

Šis išpuolis yra rimta ir pavojinga eskalacija.

„Šis išpuolis yra rimta ir pavojinga eskalacija“, – pridūrė jis.

G. Erdanas pareikalavo, kad JT Saugumo Taryba „pasmerktų Iraną už šiuos šiurkščius pažeidimus“ ir jo Irano Islamo revoliucijos gvardijos korpusą (IRGC), ginkluotąsias pajėgas, ginančias Teherano vyriausybę, paskelbtų teroristine organizacija.

Karas Gazos Ruože prasidėjo beprecedenčiu „Hamas“ išpuoliu prieš Izraelį spalio 7 dieną, per kurį, Izraelio duomenimis, žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Per išpuolį „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 129, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 34, kariuomenės teigimu, žuvusius.

Per Izraelio atsakomąjį puolimą Gazos Ruože žuvo mažiausiai 33 686 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, teigia teritorijos sveikatos apsaugos ministerija.

Teherano remiamos grupuotės Irake, Libane, Sirijoje ir Jemene nuo to laiko surengė virtinę išpuolių prieš Izraelio ir Vakarų taikinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tik

kokia dar /saugumo taryba/ jei jai paciai /sakes/ su visa pso globalystine saika satanystiniu /vertybiu/ =0

tik

sekmadieni reik melstis uz drono pasekmes

pastebėjimas

Dėl Palestinos ir Golano aukštumų okupacijos, palestiniečių genocido ir Irano ambasados bombardavimo bei ambasadoriaus nužudymo JT posėdžio nebus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS