JT susirūpino dėl galimai perteklinės jėgos naudojimo prieš protestuotojus Rusijoje | Diena.lt

JT SUSIRŪPINO DĖL GALIMAI PERTEKLINĖS JĖGOS NAUDOJIMO PRIEŠ PROTESTUOTOJUS RUSIJOJE

  • 5

Jungtinių Tautų žmogaus teisių komisarė pirmadienį išreiškė susirūpinimą dėl griežtų Rusijos policijos veiksmų prieš protestuotojus ir paragino atlikti tyrimą dėl galimai perteklinės jėgos naudojimo.

„Palaikau raginimus... ištirti pranešimus apie policijos perteklinės jėgos naudojimą“, – JT Žmogaus teisių tarybai Ženevoje sakė organizacijos vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet (Mišel Bačelet).

Prieš sekmadienį Rusijoje įvykusius vietos valdžios rinkimus opozicija kelias savaites rengė protestus Maskvoje, o policija ėmėsi griežčiausių per beveik dešimtmetį priemonių prieš Kremliaus oponentus.

Maskvoje Kremlių remiantys kandidatai sekmadienį patyrė didelių pralaimėjimų, pirmadienį pranešė šalies naujienų agentūros.

Prieš rinkimus dešimtys tūkstančių protestuotojų sostinėje reikalavo teisingo balsavimo.

M. Bachelet, sakydama įžanginę kalbą 42-ajai Žmogaus teisių tarybos sesijai, sakė, kad yra „susirūpinusi dėl didelio areštuotų žmonių skaičiaus ir policijos veiksmų Rusijos Federacijoje“.

Ji atkreipė dėmesį į „kelių opozicijos kandidatų pašalinimą“ ir pažymėjo, kad liepą ir rugpjūtį per demonstracijas buvo areštuota daugiau kaip 2,5 tūkst. žmonių.

„Šiuo metu penkiems yra paskirtos įkalinimo bausmės, o kitiems iškelti kriminaliniai kaltinimai“, – sakė JT žmogaus teisių komisarė.

„Raginu valdžią palaikyti raiškos laisvę, teisę į taikius susirinkimus ir teisę dalyvauti valstybės reikaluose“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Vakaru liberast-pyde.r - komunistu SLYKSTUS MELAS. Taip ir norisi imti AK-74M i rankas ir saudyti isgamas be gailescio. Tolerastai=pyde.rastai, o kaip su ,,geltonom liemenem,, Prancuzijoje, kaip su valdzios teroru pries demonstrantus Amerikoje?

ane?

Na kaip jie jaudinasi dėl Rusijos, kaip jaudinasi, - tiesiog gražubet kaip sako rusai, - "Nemokykite manes gyventi, geriau padėkite materialiai". Savęs žiūrėtų daugiau, - o tai jau baigia pskęsti meluose ir jau patys nebeskiria kur melas . o kur tiesa.

vakaru ir ypac jankiu esmine klaida

kad jie visska pagrindzia melu , meluoja visur , SNO,JT, atvyke y ukraina .lietuva ,ar Briusely...visur pompastika ir slykstus melas --kury galima patikrint is karto pervertus kelis lapus kompiuteryje ....dabar jau prakuto ir vakarai ,nustojo jankyno grazbylystem tiket , bet vakarai yra NATO kuriai vadovauja amerikonai --todel niekas netiki ir vakarais....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS