JT vadovas: Libanas neturi virsti dar viena Gaza | Diena.lt

JT VADOVAS: LIBANAS NETURI VIRSTI DAR VIENA GAZA

  • 3

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) penktadienį perspėjo, kad Izraelio ir „Hezbollah“ kovos neturi paversti Libano „dar viena Gaza“.

A. Guterresas paminėjo išaugusią „karingą retoriką“ iš abiejų pusių, joms beveik kasdien apsikeičiant ugnimi po to, kai Gazos Ruože kilo karas.

Pasak JT vadovo, abi pusės rizikuoja sukelti neįsivaizduojamo masto katastrofą.

„Reikia pasakyti aiškiai, kad regiono ir pasaulio žmonės negali sau leisti, kad Libanas taptų dar viena Gaza“, – žurnalistams sakė A. Guterresas.

„Rizika, kad konfliktas Artimuosiuose Rytuose gali išsiplėsti, yra reali ir jos reikia vengti“, – teigė A. Guterresas.

„Vienas neapgalvotas žingsnis – vienas klaidingas apskaičiavimas – gali sukelti katastrofą, kuri peržengs sienas ir, tiesą sakant, bus neįsivaizduojama“, – pridūrė jis.

Izraelis ir islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi po to, kai spalio 7 dieną palestiniečių grupuotė surengė išpuolį Pietų Izraelyje, kuris savo ruožtu išprovokavo karą Gazos Ruože.

Pastarosiomis savaitėmis priešininkų, kurie paskutinį kartą kariavo 2006 metais, nesutarimai paaštrėjo, o Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad buvo patvirtinti operatyviniai puolimo Libane planai.

Per Izraelio ir Libano susirėmimus Libane žuvo mažiausiai 479 žmonės, dauguma jų – kovotojai, tačiau, naujienų agentūros AFP duomenimis, tarp jų buvo ir 93 civiliai gyventojai.

Izraelio valdžia teigia, kad šalies šiaurėje žuvo mažiausiai 15 karių ir 11 civilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

Taigi Libanas metosi bombom, ne atvirksciai. Tai ko jie tikisi? jei mus uzpuls rusai, tai tieisog reikia issinesdinti i Amerika,nes Amerikoj lietuviu daugiau? kazkas ne taip su logika, turbut kinieciu viruso pasekmes smegenims...

Nuomonėa

Panaikinus Izraelį, Artimuosiuose Rytuose tą pačią dieną įsivyrautų taika. Galėtų žydai išsinėšdinti, pav., į Ameriką....ten jų ir taip daugiau, nei Izraelyje.

Arijas

Kodel nėra stabdomas pasaulio blogis-moišynas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS