JT: visos užsienio pagalbos agentūros pasitraukė iš Kundūzo | Diena.lt

JT: VISOS UŽSIENIO PAGALBOS AGENTŪROS PASITRAUKĖ IŠ KUNDŪZO

  • 1

Visos tarptautinės pagalbos organizacijos pasitraukė iš Afganistano šiaurinio Kundūzo miesto po JAV aviacijos atakos prieš vieną ligoninę, vadovaujamą labdaringos medicinos organizacijos „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF), tęsiantis smarkiems susirėmimams, antradienį pranešė Jungtinės Tautos.

Humanitarinė padėtis tame strategiškai svarbiame mieste, kurį praeitą mėnesį buvo trumpai užėmę Talibano kovotojai, tikriausiai yra sunki, bet kokio masto pagalba ten reikalinga – sunku įvertinti, nes į Kundūzą vis dar sunku patekti, nurodė JT humanitarinės pagalbos agentūra OCHA.

„Šiuo metu Kundūzo mieste nėra likusių jokių humanitarinių agentūrų“, – OCHA atstovas Jensas Laerke (Jensas Lerkė) sakė žurnalistams Ženevoje.

Per šeštadienį įvykdytą JAV aviacijos smūgį, kurio taikiniu tapo MSF ligoninė Kundūze, žuvo 22 žmonės. Tas incidentas sukėlė pasipiktinimo bangą pasaulyje, o MSF pareiškė, kad ligoninės bombardavimas prilygsta karo nusikaltimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mizantropas

cituoju "MSF pareiškė, kad ligoninės bombardavimas prilygsta karo nusikaltimui", o kur pasaulio galingieji buvo, kai ruskiai užgrobė Gruzijos dalį, aneksavo Krymą, užgrobė Ukrainos dalį ir išžudė tikrai daugiau nei 22 ukrainiečius, numušė civilinį lėktuvą su šimtais keleivių? ar tai ne karo nusikaltimai? Ko dabar klykiat? Ar matot kažkokius skirtumus? JAV galėjo apsirikti, jiems galėjo tyčia nurodyti šiuos taikinius, bet ruskiai juk neapsiriko. Taigi, pasaulio reakcija yra skirtinga į vienodus dalykus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS