JT vyriausiasis žmogaus teisių komisaras Gazos Ruože įžvelgia karo nusikaltimų požymių | Diena.lt

JT VYRIAUSIASIS ŽMOGAUS TEISIŲ KOMISARAS GAZOS RUOŽE ĮŽVELGIA KARO NUSIKALTIMŲ POŽYMIŲ

Jungtinių Tautų vyriausiasis žmogaus teisių komisaras Volkeris Türkas Gazos Ruožo kare įžvelgia karo nusikaltimų ir galimų nusikaltimų žmoniškumui požymių.

V. Türkas konkrečiai įvardija spalio 7 d. surengtą išpuolį prieš Izraelį, įskaitant beatodairišką Izraelio apšaudymą ir karinius veiksmus prieš civilinius objektus.

Kalbėdamas apie izraeliečių atsaką, V. Türkas Ženevoje naujienų agentūrai „dpa“ sakė: „Jei pažvelgtumėte į Izraelio reakciją, esu labai susirūpinęs dėl žmogaus teisių ir tarptautinės humanitarinės teisės paisymo.“

Jis pridūrė, kad 70 proc. žmonių, kuriuos paveikė intensyvus Izraelio bombardavimas, yra moterys ir nepilnamečiai.

„Galima daryti prielaidą, kad dauguma nukentėjusiųjų yra civiliai, – „dpa“ tvirtino austras. – Be to, kolektyvinės bausmės taikymas palestiniečiams yra karo nusikaltimas. Žinoma, galiausiai teismai turi nuspręsti, kas įvykdė kokius nusikaltimus.“

V. Türkas pažymėjo, kad esama požymių, jog galimai buvo įvykdyta nusikaltimų žmoniškumui. „Atsižvelgiant į neproporcingą ir labai intensyvų bombardavimą, kurį lydi veiksmingos humanitarinės pagalbos stygius, kyla didelį susirūpinimą keliančių klausimų, kuriuos reikia atidžiau išnagrinėti“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Stalino saule ;)

kremliniai zudikai nesiskaito su civiliais. Saudo visus is eiles.

su JANKIŲ parama IZRAELIS vykdo

karo nusikaltimus ir ...visi t y l i , nes tai daro JANKIŲ pasaulinė " demokratija"

pastebėjimas

Okupuotos Palestinos teritorijos apgyvendintos okupantais - kolonistais, sukurti getai, beveik 80 metų vykdoma prievarta, pažeminimai, žudynės, dabar vyksta atviras genocidas, o jie mat kažką bando įžvelgti. p.s. ir dėl okupuotų Golano aukštumų tyla ir ramybė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS