Tūkstančiai manikiūro meistrų vienu metu pakėlė paslaugų kainas | Diena.lt

TŪKSTANČIAI MANIKIŪRO MEISTRŲ VIENU METU PAKĖLĖ PASLAUGŲ KAINAS

  • 5

Manikiūro specialistai nusprendė vienu metu masiškai pakelti kainas. Teigiama, kad kai kurie savarankiškai dirbantys meistrai uždirba tik apie septynis Didžiosios Britanijos svarus sterlingų per valandą, o tai gerokai mažiau nei šalyje nustatytas minimalus darbo užmokestis. Tačiau vartotojams tai reiškia, kad vidutinė manikiūro kaina, siekianti 38 svarus, gali padidėti nuo penkių iki dešimties svarų sterlingų.

5 tūkst. manikiūro meistrų ir salonų visoje šalyje dalyvauja kolektyvinėje kainų didinimo akcijoje.

„Visi bijo, kad bus brangiausi, bet jei visi kainą pakelsime kartu, tai taps nauja norma, kaip ir turi būti“, – kalbėjo nagų meistrė Nyah-Anais Hudson.

Per pastaruosius metus verslo išlaidos augo: didėjo elektros energijos, nuomos ir produktų kainos, o paslaugos nebrango.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Manau, kad pats laikas kelti kainas, nes per penkiolika metų, kiek šioje srityje dirbu, jos nedidėjo. O produktai brango, kai kurie net apie 50 proc., vien per šiuos metus“, – teigė salono savininkė Katerina Kyriacou.

Tyrimas parodė, kad manikiūro salonuose darbuotojai uždirba apie septynis svarus sterlingų per valandą – gerokai mažiau nei pragyvenimo minimumas, kuris yra vienuolika svaro sterlingų per valandą.

Darbuotojai tikisi, kad kainos didinimas šį atotrūkį sumažins.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

O kodėl joms nereikia kasos aparatu?

Laiikas būtu kasos aparatus pastatyti ir kirpyklose ,tai šustros meistrės nusileis antžemės kai prades mokesčius moket

Onute

Baisu kai išbandymo triušis buvau naujos struktruros nagam kuri nuejo ir sugadino nagus po pusantros savaites patikekit žiauru visi nori atlikti dar ba greičiau naujom texnologijom o kaip jaustis mums aš kalbu apie manikiuriste garliavoje

Klientė

Apskritai šių paslaugų sektoriuje čekių jokių neduoda tos, kurios dirba sau kabinete. Įdomumo dėlei paprašykit čekio kirpėjos, manikiūristės, kosmetologės :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS