Jungtiniai Arabų Emyratai registravo kinišką vakciną nuo COVID-19 | Diena.lt

JUNGTINIAI ARABŲ EMYRATAI REGISTRAVO KINIŠKĄ VAKCINĄ NUO COVID-19

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) trečiadienį oficialiai registravo Kinijos farmacijos milžinės „Sinopharm“ vakciną nuo koronaviruso. Tai yra „svarbus JAE sveikatos institucijų pasitikėjimo šios vakcinos saugumu ir efektyvumu įrodymas“, rašė valstybinė naujienų agentūra WAM. Paskutinės bandymų fazės tarpinė analizė esą parodė, kad vakcinos veiksmingumas yra 86 proc.

Be to, anot JAE sveikatos sistemos pareigūnų, ši vakcina leidžia visiškai išvengti vidutinio sunkumo ir sunkios ligos eigos. Jokių „rimtų dvejonių dėl vakcinos saugumo“ esą nėra.

Įvairių Kinijos farmacijos įmonių vakcinos nuo COVID-19 šiuo metu yra trečiojoje bandymų fazėje. Esant įprastoms sąlygoms, registracija galima tik užbaigus šį etapą. Tik įvertinus vakcinos saugumą ir ją registravus, gali būti skiepijami gyventojai.

Tačiau Kinijoje jau nuo vasaros skiepijami žmonės – kariai, mokslininkai, ligoninių personalas, partijos nariai, vyriausybės pareigūnai. Dar rugsėjį „Sinopharm“ atstovas sakė, kad vakcina jau suleista 350 000 kinų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS