K. Budanovas pakomentavo rusų lakūno M. Kuzminovo nužudymą Ispanijoje | Diena.lt

K. BUDANOVAS PAKOMENTAVO RUSŲ LAKŪNO M. KUZMINOVO NUŽUDYMĄ ISPANIJOJE

Praėjusių metų vasarą sraigtasparnį Mi-8 pagrobęs ir į Ukrainą pabėgęs rusų lakūnas Maksimas Kuzminovas buvo nužudytas Ispanijoje dėl jo psichologinės klaidos.

Kaip praneša „Ukrinform“, tai interviu BBC pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylas Budanovas.

„Aš jums necenzūriniais žodžiais papasakočiau, kokias išvadas padarėme. Tai, deja, yra klasikinė psichologinė žmonių klaida. Kai žmonės atsipalaiduoja, turi pinigų ir tariamai rūpinasi savo saugumu. Tačiau tuo pat metu šlovės troškimas visiems aptemdo akis. Ir jie pradeda kalbėti: „Ar žinai, kas aš esu?“, „Tik tu niekam nė žodžio, aš tik tau pasakysiu“. Vėliau pradeda skambinti merginoms iš Rusijos, pažįstamoms iš praeities, pasakoti, kiek dabar turi pinigų, kaip nuostabiai gyvena Ispanijoje ir t. t.“, – sakė pareigūnas.

K. Budanovo nuomone, Ukrainos žvalgyba turėjo tam užkirsti kelią ir pasirūpinti M. Kuzminovu, o ne patikėti jo žodžiais, kad jis yra suaugęs žmogus ir žino, kaip elgtis.

„Reikėjo kažkaip užkirsti tam kelią, bet, deja, tai nėra pavieniai atvejai. Toks žmonių elgesys pasaulyje įvairiu metu ir įvairiomis aplinkybėmis yra tipiška klaida. Ir, deja, ji mus ištiko lygiai taip pat. Tai taip pat reikia pripažinti. Niekada nebijojau pripažinti klaidų ir čia galiu pasakyti tą patį. Vis dėlto reikėjo juo rūpintis, o ne patikėti jo žodžiais, kad „esu suaugęs, žinau, kaip elgtis“, – pridūrė Ukrainos žvalgybos vadovas.

Kaip jau buvo pranešta, rusų lakūnas M. Kuzminovas buvo nužudytas šių metų vasarį Ispanijoje. Šios šalies specialiosios tarnybos įsitikinusios, kad atsakomybė už jo nužudymą tenka Maskvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

STRĖLĖ

Šuniui - šuniška mirtis.

M. Kuzminovas yra savo Šalies išdavykas. I velnio katilą ji.

`

Tikrai

Padugnė nužudes savo tarnybos draugus už sotesnį gyvenimą sulaukė atpildo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS