K. Kallas: legaliai Estijoje gyvenantys ukrainiečių vyrai nebus išsiunčiami mobilizacijai | Diena.lt

K. KALLAS: LEGALIAI ESTIJOJE GYVENANTYS UKRAINIEČIŲ VYRAI NEBUS IŠSIUNČIAMI MOBILIZACIJAI

  • 0

Ministrė pirmininkė Kaja Kallas (Kaja Kalas) teigia, kad legaliai Estijoje šiuo metu gyvenantys šaukiamojo amžiaus ukrainiečiai vyrai nebus išsiunčiami į Ukrainą mobilizacijai, pranešė estų visuomeninis transliuotojas ERR.

Duodama interviu ukrainiečių leidiniui „The Kyiv Indepedent“ K. Kallas pripažino, kad šį klausimą aptarė su prezidentu Volodymyru Zelenskiu per pastarojo vizitą Taline praėjusią savaitę, tačiau atmetė galimybę išsiųsti Estijoje legaliai gyvenančius ukrainiečius vyrus.

„Taip, aptarėme ukrainiečių pabėgėlių, ypač mobilizacinio amžiaus vyrų, klausimą. Prezidentas V. Zelenskis pasakė, kad yra žmonės, esantys mūšio lauke, ir yra žmonės, mokantys mokesčius Ukrainai, kad būtų galima finansuoti karius, esančius mūšio lauke, – sakė Estijos premjerė.

„Tačiau yra ir žmonių, kurie gyvena užsienio šalyse, pavyzdžiui, Estijoje. Manome, kad jie turi teisę čia būti, jei laikosi taisyklių, jei jie jau atvyko į mūsų šalį, tada Europos Sąjunga jiems suteikia laikiną apsaugą. Taigi mes tikrai nieko nedarysime, kad tuos žmones išsiųstume. Ukraina pati turi kreiptis į čia esančius žmones ir prašyti, kad jie grįžtų atgal ir padėtų savo tėvynei“, – sakė K. Kallas.

Ketvirtadienį po susitikimo su K. Kallas surengtoje spaudos konferencijoje V. Zelenskis sakė, kad Ukrainai reikia tinkamo mobilizacijai amžiaus vyrų, išvykusių į užsienį, atremti Rusijos agresiją arba paremti šalies ekonomiką. Tačiau jis aiškiai neatsakė, ar Estija turėtų siųsti namo čia gyvenančius tinkamo amžiaus Ukrainos piliečius.

Gairės: Kaja Kallas, Estija, ukrainiečių vyrai, nebus išsiunčiami mobilizacijai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS