Kai kurie žmonės išvydo neeilinį reiškinį: vienoje tiesėje atsidūrė Mėnulis ir Saulė | Diena.lt

KAI KURIE ŽMONĖS IŠVYDO NEEILINĮ REIŠKINĮ: VIENOJE TIESĖJE ATSIDŪRĖ MĖNULIS IR SAULĖ

  • 8

Mėnulis ir Saulė – vienoje tiesėje. Šį savaitgalį visi, neabejingi dangaus reiškiniams, buvo užvertę galvas – stebėjo žiedinį Saulės užtemimą, praneša LNK.

„Man net šiurpuliukai eina. Šaunu dalytis emocijomis su tiek daug žmonių, juk taip ilgai buvome užsidarę dėl pandemijos. Ir dabar patirti tai – nuostabu“, – kalbėjo stebėjime dalyvavęs meksikietis Raul Gonzalez.

Žiedinis užtemimas buvo matomas iškart dvejuose žemynuose – ir Šiaurės Amerikoje, ir Pietų. Kai kuriose JAV, Meksikos dalyse. Galėjo stebėti ir Kolumbijos bei Brazilijos gyventojai.

„Atrodo nuostabiai – ypač su akiniais. Neįtikėtina“, – sakė moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Visas užtemimas, nuo tos akimirkos, kai Mėnulis pradeda užstoti Saulę, iki tol, kol ji vėl tampa įprasta, bet kurioje vietoje trunka nuo 2,5 iki 3 val. O aplink tamsų Mėnulio diską matomas ugningas Saulės žiedas tetrunka nuo 3 iki 5 minučių, priklausomai nuo vietovės.

Dalis amerikiečių reginiu žavėjosi įkopę į kanjoną Jutoje. „Visas kanjonas ošė. Tai buvo pasakiškas reginys“, – vienbalsiai sakė dvi moterys.

Kitų metų balandį amerikiečiai galės stebėti jau visišką Saulės užtemimą. Jis kirs JAV priešinga kryptimi. O būtent tokį ugnies žiedą išvys tik po poros dešimtmečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tas pats

Gerbiami straipsnio autoriai, sujungus 2 objektus, jie visad bus vienoje tiesėje ir jokio užtemimo nematysim. Šiuo atveju vienoje tiesėje atsidūrė 3 objektai: žemė, saulė ir mėnulis

kaip galima

dziaugtis, kad saules jau beveik nesimate, ar tamsa taip zmonems patinka, tai pries pasaulio pabaiga dziugaujantys buduliai pamatysit visiska saules uztemima, galesit dziaugtis pragare

to Taip buvo Lietuvoje

Zmogau isjunk TV, tau jau smegeneles varva nuo valdzios ir LGBT.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS