Kanada paskelbė naujas sankcijas Rusijai | Diena.lt

KANADA PASKELBĖ NAUJAS SANKCIJAS RUSIJAI

  • 4

Kanada penktadienį paskelbė naujas sankcijas Rusijai dėl jos palaikymo sukilėliams Ukrainoje; šių priemonių taikiniais tapo 20 Rusijos politikų ir Ukrainos separatistų lyderių bei Rusijos naftos ir dujų sektorius.

Jau 13-asis sankcijų paketas paskelbtas bendradarbiaujant su sąjungininkais tuo metu, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pademonstravo neketinantis keisti savo taktikos Ukrainos atžvilgiu.

Tačiau Kanados užsienio reikalų ministras Johnas Bairdas (Džonas Berdas) tvirtino, kad griežtėjančios Vakarų šalių sankcijos veikia.

„Nėra jokių abejonių, kad kolektyvinės sankcijos buvo veiksmingos“, – J.Bairdas sakė per spaudos konferenciją, žadėdamas, kad bus imtasi naujų veiksmų.

Nauji draudimai išduoti vizas daugiausiai susiję su Rusijos parlamento žemųjų rūmų – Valstybės Dūmos – nariais ir rytų Ukrainos separatistų paskelbtos „Donecko liaudies respublikos“ ministrais.

Otava taip pat įvedė apribojimus technologijų, naudojamų Arktyje, taip pat susijusių su jūrų dugne slypinčių naftos telkinių žvalgyba ir skalūnų naftos gavyba, eksportui į Rusiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tam tam va taip

Ponas ubage,tu kaip visada rasai prisigeres samogono ir primyzes kelnes,todel ir rasai kvailystes.Tik galva i kilpa nekisk,dar gali zmones pajuokint.Girtuokliu ir pakaruokliu tauta

Anonimas

i subine tas sankcijas susikiskyte daugiau nezinote ka daryti durneliai

tam va taip

pakeitei vardą, ruski-suski? Bejėgiškas tavo rankų ir liežuvio mostagavimas, juk negali prilygti net šiukšliavežiui, tai ką kalbėti apie didžiųjų šalių ministrus? Jie tokių, kaip tu net nemato. Dirbk putkinui, dirbk, pasireikšk dar komentaruose, paskaitysim, pasijuoksim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS