Kanada uždraudė aliuminio ir plieno importą iš Rusijos | Diena.lt

KANADA UŽDRAUDĖ ALIUMINIO IR PLIENO IMPORTĄ IŠ RUSIJOS

Kanada penktadienį paskelbė draudimą importuoti Rusijos aliuminio ir plieno gaminius, siekdama apriboti Maskvos pajamas, kuriomis ji finansuoja savo karą Ukrainoje.

Remiantis naujausiais vyriausybės duomenimis, 2021 metais importo vertė siekė beveik 250 mln. Kanados dolerių (170 mln. eurų).

Apie draudimą pranešta po to, kai praėjusį mėnesį Jungtinės Valstijos paskelbė 200 proc. tarifą Rusijos importuojamam aliuminiui, ir po to, kai Europos Sąjunga jau praėjusiais metais užblokavo Rusijos plieno produktus.

„Kanada ir mūsų partneriai jau pritaikė sankcijas Rusijos centriniam bankui ir pritaikė Rusijos naftos ir dujų kainų „lubas, – pareiškime teigė ministro pirmininko pavaduotoja Chrystia Freeland (Kristija Friland). – O dabar, koordinuodami veiksmus, kurių šiandien ėmėsi Jungtinės Valstijos, užtikriname, kad [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas negalėtų sumokėti už savo karą parduodamas aliuminį ir plieną Kanadoje.“

Draudimas taikomas rusiškam neapdorotam aliuminiui, aliuminio lakštams ir gataviems produktams, įskaitant iš aliuminio pagamintus konteinerius ir kitus namų apyvokos daiktus.

Taip pat draudžiami visi pirminiai Rusijos plieno gaminiai, įskaitant geležį ir nelegiruotąjį plieną, pusgaminius ir gatavus gaminius, tokius kaip vamzdžiai ir vamzdeliai.

Didžiąją dalį Kanados plieno importo sudaro importas iš Jungtinių Valstijų – beveik 45 proc. JAV plieno eksporto –, o į kaimyninę šalį gabenama beveik 90 proc. Kanadoje pagaminamo aliuminio.

Gairės: karas Ukrainoje, Kanada, importas, Rusija, plienas, aliuminis, sankcijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS