Kanados premjeras sako vyksiantis į G-20 susitikimą, net jei dalyvaus V. Putinas | Diena.lt

KANADOS PREMJERAS SAKO VYKSIANTIS Į G-20 SUSITIKIMĄ, NET JEI DALYVAUS V. PUTINAS

Kanada dalyvaus lapkričio mėnesį Balyje vyksiančiame Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikime, net jei jame dalyvaus Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas, ketvirtadienį pareiškė ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo).

Šiais metais rotacijos tvarka G-20 pirmininkaujanti Indonezija sulaukė Vakarų spaudimo pašalinti Rusijos prezidentą iš būsimo susitikimo, nors balandį paskelbė, kad jis buvo pakviestas dalyvauti. 

Per spaudos konferenciją Otavoje po NATO viršūnių susitikimo Madride paklaustas, ar Otava dalyvaus susitikime, jei jame bus ir V. Putinas, J. Trudeau atsakė: „Tikimės, kad Kanada ir visos Didžiojo septyneto (G-7) narės dalyvaus G-20 susitikime.“

„Tai nepaprastai svarbus pokalbis apie pasaulio ekonomiką. Nepaprastai svarbu, kad mes dalyvautume ir pasipriešintume melui, kurį galbūt skleis Rusija. Iki susitikimo dar liko keli mėnesiai, ir gali visko nutikti“, – pridūrė premjeras.

G-7 taip pat priklauso Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir Jungtinės Valstijos.

Indonezija, kaip ir dauguma didžiųjų kylančių ekonomikų, bando išlaikyti neutralią poziciją ir ragina taikiai išspręsti Rusijos invazijos Ukrainoje klausimą.

Indonezijos prezidentas Joko Widodo (Džokas Vidodas) ketvirtadienį Maskvoje susitiko su V. Putinu. Ankstesnę dieną jis lankėsi Kyjive, kur susitiko derybų su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

J. Widodo pakvietė ir V. Zelenskį į lapkričio 15-16 dienomis Balyje vyksiantį viršūnių susitikimą. Ukrainos prezidentas trečiadienį J. Widodo sakė, kad priima kvietimą, tačiau jo dalyvavimas priklausys nuo to, kas dar jame dalyvaus.

Pernai spalį Romoje vykusiame G-20 viršūnių susitikime V. Putinas dėl koronaviruso pandemijos dalyvavo vaizdo ryšiu.  

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

cha .... O KO TEN PUTINAS NEMATE

tam G20 susitikime --tie patys ir tu paciu idiotu jankiu byb......ciulpiu snukiai --apie ka su jais galima kalbet ? ogi apie nieka -niekas nuo ju nepriklauso ,ka Pentagonas pasakys ta jie ir darys , klausimelis ;- kokio by.... turetu Putinas vykt y ta G20 sisitikima kavos pagert ar bezdzioniu raupu virusa pasigaut ??

Lyra

Kodėl nesulaikius Putino kaip nusikaltėlio tame Balyje.Ten būtų mažiau apsauginių,o ir įrodymų pakankamai.Reikia naudotis proga.

zigmas

Demokratinės valstybės su kraujageriu rusu jokiu būdu neturi dalyvauti valstybių pasitarimuose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS