Karališkosioms vestuvėms ruošiasi princo Harry kolegos kariai | Diena.lt

KARALIŠKOSIOMS VESTUVĖMS RUOŠIASI PRINCO HARRY KOLEGOS KARIAI

Kariams, kurie dalyvaus Britanijos princo Harry ir jo išrinktosios Megan Markle vestuvėse, pompastika ir spindesys nėra svetimi. Karališkoji kavalerija dažnai dalyvauja įvairiose iškilmėse, tačiau kai kuriems kariams tai bus greičiau seno kariuomenės draugo, o ne karališkosios šeimos nario vestuvės.

Karališkosios vestuvės, monarchės gimtadieniai šiems kariams – ne naujiena. Jie savotiška tokių renginių puošmena, bet princo Harry vestuvės bus labai reikšmingos. Šiame Karališkosios kavalerijos pulke princas tarnavo per 10 metų trukusią karjerą kariuomenėje, ir čia jį vadino kapitonu Velsu pagal tėvo – Velso princo – titulą.

Jis mums buvęs vadas, sako karys, kuris kartu su kolegomis stovės garbės sargyboje ant Šventojo Jurgio koplyčios Vindzore laiptų per vestuvių ceremoniją.

„Jis buvo profesionalus, pasišventęs karys, ir mums kasdien 24 valandas, kol drauge tarnavome jį gerbėme kaip savo vadą, o ne vien kaip princą Harry. Tad jį pažinodami asmeniškai dar labiau didžiuojamės, kad dalyvausime toje ypatingoje dienoje“, – sako kapralas Danielis Snoxellis.

Baigęs karališkąją karo akademiją princas Harry tapo leitenantu, dalyvavo dviejose misijose Afganistane, gavo kapitono laipsnį ir 2015 po 10 tarnybos metų pasitraukė iš kariuomenės. Vestuvių ceremonijoje dalyvaus ir kartu Afganistane tarnavę kariai.

„Tarnavau su juo Afganistane 2007 metais. Tuomet jis buvo drąsus, garbingas jaunas žmogus, dabar – drąsus, garbingas suaugęs vyras, kuris greitai ves. Profesijos požiūriu, jis vienas geriausių karių, su kuriais teko tarnauti, rūpinosi savo kariais“, – prisimena kapralas Frankie O`Leary.

Nors tarnavo operatyviniame padalinyje, bet dažnai lankydavosi pulko ceremonijų padalinio kareivinėse, kur jį iki šiol puikiai prisimena.

„Per vestuves aš būsiu palydoje. 24 mūsų kariai lydės karietą per Vindzorą, kad žmonės galėtų princą pasveikinti, kad jie saugiai pasiektų pilį“, – priduria kapralas.

Princo Harry iniciatyva rengiamos nenugalimųjų žaidynės, kuriose dalyvauja tarnyboje sužeisti ar sužaloti kariai, jis yra jų fondo globėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS