Karalius Charlesas III pasakė inauguracinę kalbą JK parlamente | Diena.lt

KARALIUS CHARLESAS III PASAKĖ INAUGURACINĘ KALBĄ JK PARLAMENTE

Naujasis Jungtinės Karalystės suverenas Charlesas III (Karolis III), įžengęs į sostą praėjusią savaitę mirus jo motinai, karalienei Elizabeth II (Elžbietai II), pirmadienį pasakė savo inauguracinę kalbą šalies parlamente.

„Šiandien stovėdamas prieš jus, negaliu nepajusti mus supančios istorijos svorio, kuris primena mums svarbias parlamentines tradicijas, kurioms atsidavę abiejų rūmų nariai“, – sakė jis Vestminsterio salėje susirinkusiems žemųjų Bendruomenių Rūmų ir aukštųjų Lordų Rūmų nariams.

„Parlamentas yra gyvas ir kvėpuojantis mūsų demokratijos instrumentas“, – pridūrė jis, pažymėdamas, kad karalienė parodė „nesavanaudiškos pareigos pavyzdį, kuriuo, padedamas Dievo ir jūsų patarimų, esu pasiryžęs ištikimai sekti“.

Karstas su velionės monarchės palaikais nuo trečiadienio vakaro iki rugsėjo 19-ąją vyksiančių valstybinių laidotuvių gulės Vestminsterio salėje.

Toliau Charlesas III keliaus į Škotiją, kur prisijungs prie procesijos, lydinčios karalienės karstą į Edinburgo Šv. Egidijaus katedrą. Karstas ten bus laikomas parą, o antradienį bus išskraidintas į Londoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

JUzė

Atrodo visur pasaulyje pasakų laikai senai p a s i b a i g ė, tik ne UK...žavisi kažkokiu nupezėliu, kuris ragus darė žmonai, o ta jo kurvytė dabar dar ir nauja karalienė... taip galvoja sužavės pasaulį ir vėl užkariaus Indiją ir kitur..."karaliai" yra b e r e i k š m i a i , tad lai sėda "juokdariai karaliai" ant m o l i n ė s KROSNIES ir išnyksta visiems laikams d a u s o s e -- tai patvirtina ir britų karališkos šeimos SŪNŲ laikysena.

Genutė.

Man jie abu labai nemalonus. Nemanau, kad jie Britams atstos Karaliene.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS