Karo ekspertas: V. Putiną pakeis dar didesnis blogis | Diena.lt

KARO EKSPERTAS: V. PUTINĄ PAKEIS DAR DIDESNIS BLOGIS

  • 0

Atgalinis skaičiavimas Vladimirui Putinui jau prasidėjo. Jo autoritetas nepataisomai sugadintas, o pats V. Putinas sugriovė mitą apie Rusijos neįveikiamumą. Tačiau Vakarai bijo tų, kas jį pakeis, mano karo žurnalistas Romanas Bočkala.

R. Bočkala teigė, kad prieš V. Putiną jau kyla konkurentai.

„Pasaulio istorijoje yra daug pavyzdžių, kai samdiniai suryja savo darbdavius. Tai visiškai nereiškia, kad kampanija prieš Kremlių Jevgenijui Prigožinui bus sėkminga. Dabar neįmanoma apskaičiuoti, kieno klanas laimės. Vis dėlto karių Bortnikovo / Patruševo sparnas turi daugiau galimybių. Aš visai netikiu generolais. Rusijos armija žeminama ir trypiama. Ir jai vadovauja niekšai vidutinybės. Štai kodėl samdiniai pradeda kelti galvas ir jausti savo veiksmų laisvę“, – kalėjo ekspertas.

Pasak žurnalisto, V. Putino autoritetas ir Rusijos nenugalimumo mitas jau yra sugriauti, bet Vakarams V. Putino alternatyvos netiks.

„Visada žūsta ir tas, kuris kreipiasi pagalbos į tamsą. Blogis suryja tuos, kurie yra šalia. O J. Prigožinas yra absoliutus blogis“, – teigė R. Bočkala.

Blogis suryja tuos, kurie yra šalia. O J. Prigožinas yra absoliutus blogis.

„Ar Vakarai tam pasiruošę? Silpnas, sugniuždytas Putinas staiga gali pasirodyti esąs mažiausias blogis. Ir mes pradėsime aktyviai su juo susitaikyti“, – mano karo žurnalistas.

R. Bočkala ne vienas mano, kad J. Prigožinas svajoja apie valdžią. „Wagner“ karinės grupuotės vadovas akivaizdžiai stengiasi didinti savo matomumą visuomenėje. Be to, jis glaudina ryšius su Čečėnijos vadovu Ramzanu Kadyrovu, tiesiogiai bendrauja su karininkais ir stengiasi pasirodyti kaip problemų sprendėjas.

Gairės: Jevgenijus Prigožinas, Vladimiras Putinas, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS