Kataras su Taivano CPC pasirašė 27 metų dujų tiekimo sutartį | Diena.lt

KATARAS SU TAIVANO CPC PASIRAŠĖ 27 METŲ DUJŲ TIEKIMO SUTARTĮ

  • 0

Kataras sutiko 27 metus tiekti gamtines dujas Taivano valstybinei naftos ir dujų bendrovei CPC, trečiadienį pranešė Kataro valstybinė energetikos bendrovė.

Pagal šį susitarimą Kataras tieks 4 mln. tonų dujų per metus, sakoma „QatarEnergy“ pareiškime, kuriame susitarimo vertė nenurodoma.

„Tikimės toliau stiprinti santykius su CPC... ir toliau demonstruoti savo nepalaužiamą įsipareigojimą klientams ir partneriams visame pasaulyje“, – pareiškė energetikos ministras Saadas al-Kaabi (Saadas Kabis), kuris taip pat yra „QatarEnergy“ generalinis direktorius.

Kataras, kaip ir Jungtinės Valstijos, Australija ar Rusija, yra vienas didžiausių pasaulyje suskystintų gamtinių dujų (SGD) gamintojų.

Pagrindinė Kataro dujų rinka yra Azijos šalys, visų pirma Kinija, Japonija ir Pietų Korėja, tačiau po to, kai dėl Rusijos karo Ukrainoje kilo abejonių dėl tiekimo, išaugo ir paklausa iš Europos šalių.

Pastaraisiais mėnesiais Kataras pasirašė SGD tiekimo sutartis su, be kita ko, su Prancūzijos „Total“, Didžiosios Britanijos „Shell“, Indijos „Petronet“, Kinijos „Sinopec“ ir Italijos „Eni“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS