Kazachstane atšauktas Maskvos invaziją į Ukrainą remiančio rusų dainininko koncertas | Diena.lt

KAZACHSTANE ATŠAUKTAS MASKVOS INVAZIJĄ Į UKRAINĄ REMIANČIO RUSŲ DAINININKO KONCERTAS

  • 0

Kazachstane atšauktas rusų dainininko Grigorijaus Lepso koncertas, kilus pasipiktinimo bangai dėl jo paramos Maskvos plataus masto invazijai į Ukrainą, pranešė vietos pareigūnai.

Kazachstanas palaiko glaudžius ryšius su Rusija, tačiau  stengiasi išlikti diplomatiškai neutralus Ukrainos klausimu, siekdamas palaikyti gerus santykius ir su Rusija, ir su Vakarais.

„Kazachai socialiniuose tinkluose pasisako prieš Rusijos dainininką Grigorijų Lepsą, kuris remia Rusijos vykdomą okupaciją Ukrainoje. Koncertą organizavusi grupė nusprendė jį atšaukti“, – pirmadienį sakė pietrytinės Almatos srities pareigūnai.

Šis sprendimas buvo priimtas praėjus kelioms dienoms po to, kai G. Lepsas pažadėjo padaryti viską, kas įmanoma, kad padėtų Maskvos pajėgoms.

„Padarysime viską, ką galime, dėl savo kariuomenės, nesvarbu, ar tai būtų dainavimas, ar finansinė parama mūsų kariams“,  – pareiškė jis anksčiau šį mėnesį Sankt Peterburge vykusiame forume.

Jis taip pat pritarė vieno menininko pasiūlymui skirti 1 mln. rublių (apie 11 000 eurų) už kiekvieną per karą sunaikintą Ukrainos tanką.

G. Lepso vadybininkas Vladimiras Juriupinas nesureikšmino šio veiksmo.

„Tai nėra didelė problema. Galime apsieiti ir be Kazachstano. Remiame savo šalį ir toliau ją remsime“, – pareiškė jis Rusijos naujienų svetainei „Gazeta“.

Gairės: karas Ukrainoje, kazachstanas, Rusija, atšauktas koncertas, Grigorijus Lepsas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS