Keletas JAV valstijų ketina bylinėtis prieš „Google“ | Diena.lt

KELETAS JAV VALSTIJŲ KETINA BYLINĖTIS PRIEŠ „GOOGLE“

JAV valstijų grupė ketina pradėti konkurencijos bylą prieš „Google“, nes interneto milžinė esą piktnaudžiavo savo padėtimi rinkoje ir paieškų rezultatuose teikė pirmenybę savo pačios siūlomoms prekėms ir paslaugoms, pranešė laikraštis „Politico“.

Leidinio šaltinių teigimu, jau ketvirtadienį valstijų grupei atstovaujantys Kolorado ir Nebrasko generaliniai prokurorai gali pateikti ieškinį prieš „Google“.

„Amazon“, „TripAdvisor“, „Yelp“ ir kitos interneto bendrovės, rekomenduojančios prekes ar paslaugas, ne kartą kaltino „Google“, kad ši teikia pirmenybę savo pačios siūlymams bendros paieškos skiltyje.

Tai nėra pirma „Google“ iškelta konkurencijos byla. Spalį JAV Teisingumo departamentas iškėlė bylą „Google“ dėl esą „neteisėtos monopolijos“ interneto paieškų ir reklamos rinkose. Tai yra didžiausia tokio pobūdžio konkurencijos byla JAV.

Tiesa, teisės ekspertai pabrėžia, kad Teisingumo departamento bylą prieš „Google“ gali būti itin sunku laimėti remiantis nustatytais vartotojų apsaugos standartais, nes bendrovės paslaugos yra suteikiamos vartotojams nemokamai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS