Kenijoje panaikinus rinkimų rezultatus prezidentas žada pertvarkyti teismus | Diena.lt

KENIJOJE PANAIKINUS RINKIMŲ REZULTATUS PREZIDENTAS ŽADA PERTVARKYTI TEISMUS

  • 0

Kenijos prezidentas Uhuru Kenyatta (Uhurus Kenjata) šeštadienį pažadėjo „pataisyti“ šalies teisėtvarkos sistemą, Aukščiausiajam Teismui anuliavus praeitą mėnesį vykusių valstybės vadovo rinkimų rezultatus, rodžiusius, kad dabartinis lyderis buvo perrinktas antrai kadencijai.

U.Kenyatta taip pat perspėjo Aukščiausiojo Teismo pirmininką ir kitus teismų pareigūnus nesikišti į rinkimų komisijos darbą, šaliai ruošiantis pakartotiniams rinkimams.

Prezidentas, anksčiau pripažintas laimėjusiu rugpjūčio 8 dieną vykusius rinkimus, dar kartą pareiškė, kad jam nepalankus Aukščiausiojo Teismo sprendimas paneigia tautos valią.

Teismas, išnagrinėjęs opozicijos lyderio Railos Odingos pateiktą skundą dėl įtariamo rezultatų klastojimo, penktadienį paskelbė, kad rinkimų komisija įvykdė pažeidimų skaičiuojant balsus ir pareikalavo, kad per 60 dienų būtų parengtas pakartotinis balsavimas.

Dabar R.Odinga reikalauja, kad rinkimų komisija irgi būtų paleista.

Pasak U.Kenyattos, Kenijos teisėtvarkos sistemoje yra iškilę „problemų“. Prezidentas pažadėjo, kad imsis spręsti šį klausimą, kai tik bus perrinktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS