Kenijos opozicijos lyderis skųs prezidento rinkimų rezultatus | Diena.lt

KENIJOS OPOZICIJOS LYDERIS SKŲS PREZIDENTO RINKIMŲ REZULTATUS

Kenijos opozicijos lyderis Raila Odinga nepripažįsta prezidento rinkimų rezultatų, kai nugalėtoju buvo paskelbtas viceprezidentas Williamas Rutas, praneša agentūra „Reuters“.

Rezultatai yra „nuliniai ir niekiniai“, - sakė R. Odinga, antradienį komentuodamas rinkimų baigtį. Jis paskelbė teismui skųsiantis rezultatus. „Tai, ką matėme vakar, buvo farsas“, - kalbėjo R. Odinga.

Rinkimų komisijos pirmininkas Walufa Chebukatis paskelbė W. Rutą nugalėtoju labai nežymia balsų persvara. Tik kelios minutės prieš tai jo pavaduotoja Juliana Cherera atsiribojo nuo rezultatų.

J. Cherera ir dar trys Rinkimų komisijos atstovai iš septynių antradienį patvirtino, kad  komisijos narių nuomonės išsiskyrė. Anot J. Chereros, rezultatai buvo neteisingai suskaičiuoti.

Opozicijos lyderis R. Odinga, jau penktą kartą siekęs prezidento posto, pareiškė, kad Kenijos demokratijos laukia ilga teisinė krizė. Kartu jis paragino savo šalininkus likti santūrius.

Kyla būgštavimų, kad Kenijoje vėl gali kilti smurtiniai susirėmimai, kaip jau po ankstesnių rinkimų.

Rinkimų komisijos pirmininko duomenimis, už W. Chebukatį savo balsą atidavė 50,49 proc. rinkėjų, o už R. Odingą – 48,5 proc. R. Odinga teigia, kad per praėjusius trejus prezidento rinkimus pergalė iš jo buvo pavogta.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS