Latvijos prezidentas ir premjeras paskiepyti pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze | Diena.lt

LATVIJOS PREZIDENTAS IR PREMJERAS PASKIEPYTI PIRMĄJA VAKCINOS NUO COVID-19 DOZE

Latvijos premjeras Krišjanis Karinis ir prezidentas Egilas Levitas ketvirtadienį Paulo Stradinio klinikinėje universitetinėje ligoninėje buvo paskiepyti pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze.

Abu jie paskiepyti „AstraZeneca“ vakcina.

Gavęs savo skiepą E. Levitas žurnalistams pasakė tikintis mokslu, Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir Europos vaistų agentūros (EVA) ekspertais. Jis pabrėžė, kad ekspertais galima pasitikėti ir kad vakcina yra saugi bei veiksminga.

Prezidentas sakė, jog savo pavyzdžiu nori paskatinti abejojančiuosius – palyginti didelę visuomenės dalį – pasiskiepyti.

„Visgi raginčiau visus pasiskiepyti, kad galėtume greičiau sugrįžti į įprasto gyvenimo vėžes“, – sakė jis ir pabrėžė, jog gavus reikiamą vakcinos dozių skaičių ir atsakingai organizavus vakcinacijos procesą įmanoma per du mėnesius paskiepyti daugumą Latvijos gyventojų.

„Vyriausybė ir Europos Sąjunga turi pasirūpinti šiomis vakcinomis ir užtikrinti spartų ir efektyvų vakcinacijos procesą. Taip pat norėčiau pabrėžti, kad prasidėjusi vakcinacija sudarys sąlygas vėl aktyviai palaikyti tarptautinius santykius, o tai labai svarbu“, – sakė E. Levitas.

Premjeras savo ruožtu taip pat pakvietė visus Latvijos gyventojus kreiptis dėl vakcinos ir, atėjus eilei, pasiskiepyti.

„Vakcinacija – mažas dalykas, kurį turime padaryti, kad apsaugotume ne tik save, bet ir visą visuomenę. Kad susiformuotų kolektyvinis imunitetas, dauguma gyventojų turi sutikti pasiskiepyti nuo COVID-19. Nereikia bijoti, skiepykitės“, – sakė K. Karinis.

Anksčiau ketvirtadienį keturi buvę šalies prezidentai – Vaira Vykė-Freiberga, Guntis Ulmanis, Andris Bėrzinis ir Valdis Zatleras – irgi buvo paskiepyti pirmąja vakcinos nuo pandeminio koronaviruso doze.

Buvęs Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis pirmosios skiepų dozės sulauks penktadienį, o parlamento pirmininkė Inara Mūrniecė – kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS