Kijevą papiktino prancūzų parlamentarų vizitas Kryme | Diena.lt

KIJEVĄ PAPIKTINO PRANCŪZŲ PARLAMENTARŲ VIZITAS KRYME

  • 2

Ukrainos parlamentarai paragino savo kolegas prancūzus pasmerkti grupę prancūzų, kurie Kryme apsilankė neprašę to iš Ukrainos; šiai grupei vadovavo Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos deputatas prancūzas Thierry Mariani (Tjeri Marianis).

„Ukraina yra įsitikinusi, kad tokios kelionės kenkia pasaulinės pastangoms atkurti teritorinį Ukrainos vientisumą tarptautiniu mastu pripažintomis sienomis“, – sakoma laiške Prancūzijos Nacionalinės Asamblėjos užsienio reikalų komiteto pirmininkei Elisabeth Guiguou (Elizabet Gigu) ir Senato užsienio reikalų komisijos pirmininkui Jeanui-Pierre'ui Raffarinui (Žanui Pjerui Rafarenui), Prancūzijos Senato draugystės su Ukraina grupės vadovui Herve Maurey (Hervė Morė) bei Nacionalinės Asamblėjos Prancūzijos ir Ukrainos draugystės grupės vadovui Remi Pauvros (Remi Povro).

„Mes tikimės, kad Prancūzijos politinis elitas tinkamai įvertins šiuos veiksmus ir jūs pridėsite savo balsą prie jų ryžtingo pasmerkimo, pareikšto visuomenės ir Prancūzijos deputatų korpuso“, – sakoma laiške, paskelbtame Aukščiausiosios Rados tinklalapyje.

Ukrainos parlamentas grupelę prancūzų, apsilankiusių Kryme, laiko „Rusijos propagandos įrankiu“, pažymima laiške.

Th. Mariani vadovaujama 11 parlamentarų grupė į Krymą atvyko liepos 29 dieną.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija ryžtingai smerkia šios prancūzų deputatų grupės veiksmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Okupantų liekana Kęstas Br gieda Putino giesmę

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika“. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių. Šio nukvakusio žmogelio pezėjimas – Kremliaus demagogijos atkartojimas.

Kęstas

Ukraina vis dar yra chaosas: Tai yra naujosios JAV respublikonų partijos vadovybės pozicija. Belieka pridėti, kad šis chaosas ir beprotiškas karas vyksta visai netoli mūsų sienų, kad chaoso kurstyme yra Grybauskaitės, Butkevičiaus ir kitų Lietuvos vadovų nusikalstamas indėlis. Juk karo kurstymas yra baudžiamas pagal Lietuvos įstatymus. Taip, būtinas kompromisas su Rusija, taip, tam tenka pripažinti, kad dauguma Krymo gyventojų nori, kad Krymas liktų Rusijos dalimi. Taip, nei mūsų regionas negali klėstėti, nei pasaulis negali susidoroti su Islamo valstybe, kol priedurniai kursto chaosą ir karą Ukrainoje. Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS