Kyjive nuo karo pradžios gimė beveik 400 kūdikių | Diena.lt

KYJIVE NUO KARO PRADŽIOS GIMĖ BEVEIK 400 KŪDIKIŲ

Nuo Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios jos sostinėje Kyjive gimė beveik 400 kūdikių. „199 berniukai ir 191 mergaitė“, - vaizdo žinutėje penktadienį sakė meras Vitalijus Klyčko. Dieną prieš tai jis kartu su savo broliu Vladimiru apsilankė metro stotyje, kuri tarnauja kaip slėptuvė, ir drąsino žmones.

Kyla grėsmė, kad rusų pajėgos apsups 3 mln. turintį miestą. „Naktis sostinėje buvo rami. Kelis kartus suveikė oro gynyba“, – sakė Kyjivo meras. Nors mieste įvesta karo padėtis, čia važinėja automobiliai, veikia maisto produktų parduotuvės ir daug municipalinių vaistinių. V. Klyčko kreipėsi į privačių vaistinių savininkus: „Atsidarykite. Tai labai svarbu“. Kyjiviečiai priversti kelias valandas prie miesto vaistinių laukti eilėje medikamentų.

Kartu V. Klyčko paragino žmones be reikalo nebūti lauke. „Neignoruokite oro pavojaus signalų. Iš karto eikite į slėptuves“, – pabrėžė meras. Miestas toliau ruošiasi gynybai. „Gatvėse yra kontrolės punktų, betono blokų ir tankų užtvarų“, – pažymėjo V. Klyčko. Kyjivas, pasak jo, nepasiduos.

Devintoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Rusija prieš savaitę užpuolė Ukrainą. JT duomenimis, iki šiol žuvo daugiau kaip 240 civilių.

Gairės: karas Ukrainoje, gimė kūdikiai, naujagimiai, Kyjivas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS