Kijeve pirmadienį rengiamas Ukrainos ir ES viršūnių susitikimas | Diena.lt

KIJEVE PIRMADIENĮ RENGIAMAS UKRAINOS IR ES VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMAS

  • 6

Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris), Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ir Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini) liepos 8 dieną Kijeve dalyvaus 21-ajame Ukrainos ir ES viršūnių susitikime.

Kaip pranešama Europos Vadovų Tarybos (EVT) svetainėje paskelbtame pranešime, D. Tuskas ir J.-C. Junckeris susitikime atstovaus Bendrijai, o Ukrainai – jos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Viršūnių susitikime ES patvirtins savo paramą Ukrainos suverenumui ir teritoriniam vientisumui bei Minsko susitarimų vykdymui... Į darbotvarkę įtraukta padėtis Azovo jūroje ir papildomos regiono palaikymo priemonės“, – sakoma pranešime.

Jame nurodoma, kad lyderiai taip pat aptars Rusijos pilietybės suteikimo separatistinių Rytų Ukrainos rajonų gyventojams klausimą, ES ir Ukrainos santykių prioritetus, ES ir Ukrainos asociacijos sutarties įgyvendinimo bei prekybos klausimus.

„Lyderiai peržiūrės Ukrainos reformų programos pažangą, ypač kovoje su korupcija, ir ES paramą šiam procesui. Energetikos sektoriaus reformos, įstatymų viršenybės (klausimai) taip pat įtraukti į susitikimo dienotvarkę“, –  sakoma pranešime.

ES ir Ukrainos lyderių susitikimas numatytas pirmadienį 14 val., o 16 val. 15 min. turėtų vykti vadovų spaudos konferencija, skelbiama EVT svetainėje.

Europos Komisijos pranešime taip pat nurodyta, kad susitikime dalyvaus ES plėtros komisaras Johannesas Hahnas (Johanesas Hanas).

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Voketis susiemes už galvos

Vel oligarhai pinigu prašys.

Kęstui

Eik tu šunims šėko pjauti, pasmirdęs kremlini padlaižūne.

nurašytus

lyderius pasikvietė desertui ............. sakė ir gorilkos duos pauostyti atsisveikinant
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS